HOUSTON (AP) — Houston Texans Salı günü Ahman Green ve linebacker Morlon Greenwood’un sözleşmelerini feshetti.

Takıma katıldığında Houston’ın koşu dertlerine çözüm olarak lanse edilen Green Texans’da oynadığı iki sezonuda injured reserve (sakat oyuncu) listesinde tamamladı. Green iki sezonda sadece 554 yard koşu yapabildi ve çeşitli sakatlıklarla 18 maç kaçırdı.

Dört kere Pro Bowl’a seçilen 31 yaşındaki koşucu Houston’ın ilk maçında oynadı ama ikinci maçını sakatlık dolayısıyla kaçırdı. Çaylak Steve Slaton onun yerini aldı ve Green sağlığına kavuştuğun koç Gary Kubiak Slaton ile yola devam etme kararı aldı.

Slaton takım rekorunu kırarak 1282 yard koştu.

Bu gelişme Green’in Seattle’da başlayan ve Green Bay Packers’daki 7 sezonunda zirve yapan 11 yıllık kariyerinin sonunun geldiği anlamına gelebilir. Packers ile ilk beş sezonunda 1100 yard’dan fazla koşan Green 2005 sezonunda sakatlık dolayısıyla 11 maç oynayamamıştı. Texans’a gitmeden önce 2006 sezonunda ise güzel bir geri dönüş yaparak 1059 koştu.

Önceki dört sezonunun hepsinde 100’den fazla tackle yapan 30 yaşındaki Greenwood ise Houston’ın daha genç linebacker’larına rol vermesi üzerine bu sezon oynama süresinde azalma görmüştü. 10 maçta ilk onbirde oynadı ve sezonu 45 tackle ile bitirdi.

 

Yazan: Efe Cem Elçi