IRVING, Teksas (AP) – Jerry Jones’ın mesajı hem söyledikleriyle hem de yaptığıyla çok açıktı: Terrell Owens’dan kurtulmak Dallas Cowboys için taze bir başlangıç anlamına geliyor.

T.O. Perşembe günü takımdan çıkartıldı, ve böylece büyük oyunlar kadar büyük gazete manşetleri yaratan üç yıllık serüven de sona ermiş oldu. Başlıkların çoğu ego ve ters tavırlar hakkındaydı, ve sonunda Jones buna dur demeye karar verdi. Jones Cowboys’un 1996’dan beri playofflarda yapamadığı bir şeye, yani kazanmaya odaklanmasını istiyor.

“Sezonun ardından değişiklikler hakkında konuşmuştuk,” diye açıklayan Jones, “Değişen şeylerden bazıları şüreç, bazıları ise kişiler. Bu karar bütün takım düşünülerek alınmıştır.” diyerek devam etti.

“Yeni bir takım – yeni bir tavır – ve yeni bir stada geçiyoruz. Değerlendirme süreci ve değişim olasılığı kurumun her aşamasında devam edecektir.”

Owens ise sitesinde yaptığı açıklamada Jones, koç Wade Phillips ve kuruma “geçtiğimiz üç yılda takımın bir üyesi olma fırsatı verdikleri için” teşekkür etti.

Owens ayrıca “Taraftarlara çok teşekkür ederim – gerçekten muhteşemdiniz! Önümüzdeki sezonu ve NFL’de oynamayı devam etmeyi dört gözle bekliyorum,” dedi.

Owens geçtiğimiz üç yıl içerisinde diğer NFL receiver’larından daha fazla touchdown pası yakaladı ve Tony Romo’nun bilinmeyen bir yedekken bir yıldızla ilişki yaşayan 67 milyon dolarlık kontratlı Pro Bowl oyun kurucusu olmasında büyük rol oynadı.

Ama Cowboys yine de playoff’larda Owens ile 2’de 0 yaptı ve geçtiğimiz sezon playoff’lara çıkamadılar bile. Dallas’ın Philadelphia’ya karşı tamam veya devam final maçındaki isteksiz oyunuyla sona eren sezon sonu çöküşü yeni bir yaklaşımın gerekli olduğuna dikkat çekiyordu zaten.

 

Yazan: Efe Cem Elçi