nfl.com – Konuya yakın bir kaynağa göre cezalı oyun kurucu Michael Vick önümüzdeki hafta hapisten çıkmasının ardından bir antrenörün yardımıyla Amerikan futbolu ile ilgili çalışmalara başlayacak.

Vick 23 köpek dövüşüne ilişkin 23 aylık federal cezasının son iki ayını Hampton, Virginia’da ev hapisi ile tamamlayacak. Vick 2007 güzünde Surry County, Virginia’da kendisine ait bir evde eyaletlerarası köpek dövüşü operasyonunu finanse etmekten suçlu olduğunu kabul ettiğinden beri Leavenworth, Kansas’da yatıyor.

Halen Atlanta Falcons’un sporcusu olan Vick, en yakın zamanda NFL’e dönmek istiyor. Tekrar formunu yakalamak ve oyundan uzak kaldığı sürede körelmiş olabilecek bazı kabiliyetlerini tekrar kazanmak bu sürecin bir parçası. Kaynağa göre Vick kondisyon ve pas çalışmalarından geçecek ve çok sayıda kişi onun çalışması için rota koşmayı kabul etmiş bile.

Kaynağa göre Vick dönüşüyle birlikte hemen çalışmalara başlamayacak. Üç kere Pro Bowl’a çağırılan oyunkurucu gözden uzak kalıp Newport News’daki evine yakın olan Hampton’da ailesiyle görüşecek. Vick Temmuz’da serbest kalabilmek için henüz kesinleşme sürecinde olan bütün yasal yönergeleri takip edecek.

Vick’in bir ara NFL başkanı Roger Goodell ile görüşmesi bekleniyor ama bu görüşmenin detayları henüz kesinleşmedi. Hala süresiz uzaklaştırma cezası bulunan Vick’in Goodell’i cezasının kaldırılmasını hak ettiği konusunda ikna etmesi gerek.

 

Yazan: Efe Cem Elçi