Bu sene ikincisi düzenlenen Amerikan Futbolu Üniversiteler Ligi finalinde geçen senenin şampiyonu Gazi Üniversitesi ve finale kadar yenilgisiz gelen Orta Doğu Teknik Üniversitesi karşı karşıya geldi. 3 Mayıs 2009 Pazar günü saat 13:00’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’nde Devrim Stadı’nda oynanan maç karşılıklı sayılarla daha ilk çeyrekte 6-6 oldu.

İlk yarı ise 12-6 Gazi’nin üstünlüğüyle sona erdi. İki takımın sezon içindeki karşılaşması da bu skorla bittiğinden bir nevi kaldığı yerden devam ediyormuş gibi oldu. İkinci yarı iki takımın da hücumları daha etkili oldu, ve sayı bulmakta daha az zorlandılar. Bir Gazi, bir ODTÜ öne geçiyordu.

Son 3 dakika’ya Gazi 32-19 önde girdi. ODTÜ ilk oyununda 70 yardlık bir koşuyla skoru 32-25’e getirdi. Onside kick’te başarılı olamasalar da Gazi hücumunu durdurmayı başarıp son 1 dakikada topu yeniden aldılar. 40 yardlık bir pas oyunuyla Gazi red zone’una girdiler, ama Gazi savunması zamanın az olması ve ODTÜ’nün molası olmamasından da faydalanarak iki down sayı vermedi ve maç 32-25 sona erdi.

Gayet centilmence geçen maç sonunda geçen sene olduğu gibi bu sene de Gazi Üniversitesi Üniversiteler Ligi şampiyonu oldu. ODTÜ ise 2007 New England Patriots gibi yenilgisiz gelip finalde kaybetti. Maç çok ilgi çekti ve tribünlerde ciddi bir seyirci kitlesi vardı. Özellikle son çeyrekte iki takımın taraftarları yoğun tezahüratta bulundu. Taraftarlar bu kadar ateşli olmalarına ve tribünde rakip taraftarlarla iç içe oturmalarına rağmen hiç gerginlik yaşanmadı. Sonuçta bu sene Üniversiteler Ligi’nin en iyi iki takımının mücadelesi istenen seyir zevkini verdi. ODTÜ’yü sahadaki mücadelerinden dolayı ve Gazi Üniversitesi’ni şampiyonluklarından dolayı kutlarız.

Yazan: Kaan Özaydın