NFL’in neredeyse bütün pas rekorlarının sahibi, kır saçlı prens Brett Favre, son “emekli oldum” konuşmasının ardına “…mu acaba?…” ekini eklemeyi unutmadı. Geçen sene Green Bay’in inadına NFC North takımlarına (ki bu takımların hepsinin elit bir QB’ye ihtiyacı vardı) değil de, Jets’e takas ettiği Favre, yaz boyu bütün NFL camiasının diline dolandı.

Önce sırasıyla gelişmelere, ve son duruma bakalım.
– Favre Jets kadrosundayken sene sonunda emekli olur.
– Hattiesburg’e gidip çim biçmeye başlar.
– Jets Sanchez’i draft eder.
– Jets, Sanchez Rodgers triplerine girmesin diye Favre’ı kadrodan çıkarır (bildiğiniz kovulur yani).
– Minnesota Vikings Favre’la temasa geçer.
– Favre sakat kolundan ameliyat olur.
– Favre çocuğu yaşındaki bebelere top atarak kolunu dener.
– Son durum: Favre kolunun performansını beğenir ama yeterli bulmaz, biraz daha düzelirse imzayı çakacağının sinyallerini verir.

Gelişmeler ve son durum böyle. Şimdi biraz derine inelim. Hatta soru soru yapalım:

Soru: Favre neden yeniden emekli oldu, neden Jets’de devam etmedi?
Cevap: Kolu iyice sakattı son bir kaç maçta. Üstelik Jets’in ilk sene başlayabilecek bir QB draft etmek için takas aradıklarını biliyordu.

Soru: Vikings neden Favre ile ilgilendi?
Cevap: Vikings’in diğer bütün taşları yerine oturmuş. Ligin bence en iyi running back’ine (Adrian Peterson) ve koşu oyununa sahipler. Son derece yetenekli bir receiver (Percy Harvin) draft ettiler. Defansları zaten bomba gibi. Tek gerekli olan Peterson’a odaklanan defansı gerektiğinde cezalandırabilecek bir QB. Ellerindeki şimdiki QB’ler: Tarvaris “Çakma Vick” Jackson, Sage “Yedeklerin Şahı” Rosenfels ve John David “Kolejden indim NFL’e / şaşırdım birdenbire” Booty. Şimdi Favre bu sene veya sonrasındaki sene için Super Bowl için çok iyi bir fırsat bu takımda.

Soru: Favre neden dönmeyi düşündü?
Cevap: Favre hayatı boyunca futboldan başka birşey yapmadı. Babası futbol koçu olduğundan çocukluğundan beri, lisede, üniversitede ve 39 yaşına kadar sadece ve sadece bunu yaptı. Kolay vazgeçilmez. Üstelik Favre belki dünyada bu spordan en fazla zevk alan adam. Bırakmak kolay değil o kadar. Bir dahaki TBSF pro lig maçında gördüğün ilk yaşlıca adama sor bakalım neden hala oynuyormuş. Bana gelme.

Soru: Favre Ted Thompson ve Green Bay yönetimine kızgın da, onlara geçirmek için mi Vikings’e gidecek?
Cevap: Yok artık. O iş, drama peşinde koşan medyanın, ve kendisi kin dolu insanların icadı. Favre öyle bir tip değil. Böyle kılıbık, edepsiz şakalar yapan redneck’in biri.

Soru: Favre Vikings’e giderse 4 numarayı nasıl giyecek?
Cevap: Soracak soru kalmadı galiba? 4 Numarayı giyen Booty’yi tokatlar alın elinden. Veya 50 bin dolar tutuşturur eline alır numarasını geri.

Heyecanla bekliyoruz; seneye Brett Favre mor formayla saha içinde mi, yoksa mor dirsekle TV başında mı geçirecek seneyi.

Futbol sevginiz azalmasın.