Associated Press — Rodney Harrison artık oyun kuruculara vurmayacak.

İki kere Pro Bowl’a seçilen safety Çarşamba günü New England Patriots ve San Diego Chargers takımlarında 15 yıllık profesyönel kariyerini noktaladığını açıkladı. NBC tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzde sezon Harrison ve Indianapolis Colts eski koçu Tony Dungy analist olarak bu kanalın Football Night in America programında yer alacaklar.

Gazetecilerle bir telefon konferans görüşmesinde “Ben bitirdim,” diyen Harrison “Ve bununla oldukça barışığım. Football benim için çok iyi oldu, iyi çalıştım ve sert oynadım.” diyerek sözlerine devam etti.

36 yaşındaki Harrison 30.5 sack ile defensive back’ler için NFL rekorunun sahibi. Ayrıca 34 pasarası olan sporcu bu vesileyle iki kategoride de en az 30’a ulaşan tek sporcu olma özelliğini taşımakta.

Harrison Patriots takımıyla iki Super Bowls kazandı ama geçtiğimiz sezonun son 10 maçını sağ baldırındaki kas yırtığı dolayısıyla kaçırdı. Sakatlıkların yanı sıra yasaklı madde kullanımı için 2007’de aldığı 4 maçlık ceza dolayısıyla son 4 sezonda sadece 31 maçta görev alabildi.

 

Yazan: Efe Cem Elçi