NASHVILLE, Tenn. (AP) – Eski NFL oyun kurucusu Steve McNair, Cumartesi günü ölü bulundu. McNair’in cesedinde, bir tanesi kafasında olmak üzere birkaç kurşun yarası vardı. Polis silahın aynı mekanda ölen başka bir kadının cesedinin yakınlarında bulunduğunu söyledi. Steve McNair 2000 yılında Tennessee Titans’ın Super Bowl’a çıkmasında büyük rol oynamıştı ve 2003 yılında sezon MVP ödülünü Peyton Manning ile paylaşmıştı.

Polis sözcüsü Don Aaron, ölen kadının McNair’in arkadaşı, 20 yaşındaki Sahel Kazemi olduğunu açıkladı. Kazemi’nin cesedinde ise kafasından olmak üzere bir tane kurşun yarası vardı.

Polis 36 yaşındaki eski oyun kurucu McNair’in oturma odasındaki koltukta, Kazemi’nin ise ona yakın bir şekilde yerde bulunduğunu söyledi. Aaron, polisin ilk geldiğinde silahın kolayca belli olmadığını söyledi. Otopsilerin ise Pazar günü yapılması planlanıyor.

Aaron, Steve McNair’in eşi Mechelle’nin perişan durumda olduğunu durumda olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca Steve McNair’in büyük kardeşi Fred McNair’in bazı aile fertlerine Mechelle’yi teselli etmek için pazartesi günü Nashville gideceğini söylediği belirtildi.

“Bu hala inanması zor bir şey” dedi Fred McNair. “Steve, dünyadaki en iyi insandı. Topluma yardım ederdi, çocukları severdi ve çocuklara bir rol model olmak isterdi.” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Ayrıca Kanzemi’nin öldüğünü bilmediğini de sözlerine ekledi.

Steve McNair, Haziran ayında Tennessee Eyalet Üniversitesi’nin  yakınlarında bir restoran açmıştı. Pazar günü restoranın kapalı olmasına rağmen McNair’in hayranları restoranın dışını, çiçekler, mumlar ve McNair’in anısına bırakılan notlar ile süsledi. Restoranın camına yazılan, “Seni özleyeceğiz Steve” ve “Seni seviyoruz Steve” yazıları dikkat çekti. Ayrıca mavi bir oyuncak ayının üzerinde şöyle bir not vardı: “Seni asla unutmayacağız, Steve. Once a Titan, always a Titan.”

NFL başkanı Roger Goodell ise “Olayın detaylarını bilmiyoruz ama bu korkunç bir trajedi ve kalplerimiz olayda sevenlerini kaybeden ailelerle birlikte” diyerek bir açıklama yaptı.

Steve McNair, NFL’de oynadığı süre boyunca dört kere Pro Bowl’a seçilme onuru yaşamıştı. 8 sezon formasını giydiği Tennessee Titans’ı 2000 yılında Super Bowl’a taşımıştı ancak Super Bowl’da St.Louis Rams’e 23-16 yenilmelerine engel olamamıştı. McNair, 2003 yılında sezonun MVP’si ödülünü Peyton Manning ile paylaşmıştı. Steve McNair, 2008’in Nisan ayında emekliliğini açıklamadan önce 2 sezon Baltimore Ravens forması da giymişti.

Steve McNair’i akıllardan çıkarmayacak olay ise 2000 yılında Super Bowl’da gerçekleşmişti. McNair, Titans’ı finalin son anlarında 87 yard öne taşımıştı ve touchdown’a bir yard kala Titans şampiyonluğu St.Louis Rams’e kaptırmıştı. Kevin Dyson, Steve McNair’in 9 yardlık pasını tutmuştu ancak touchdown’a 1 yard kala Rams savunması onu yere indirmişti. Böylece Titans’ın şampiyonluk umutları sona ermişti.

Huzur içinde yat Steve McNair.

 

Yazan: Kaan Özaydın