Preseason maçları her ne kadar nispeten önemsiz olsa da, üçüncü haftası koçların ilk 11’lerini en az bir yarı oynattığı maçlardır. 2009 sezonunun üçüncü hafta sezon öncesi maçında da Green Bay Packers deplasmanda, Super Bowl oynayan Arizona Cardinals ile karşılaştı. Ne idüğü belirsiz Cleveland ve Owens’ına kavuşmamış Buffalo Bills karşısında neredeyse şov yapan Green Bay ilk 11’i, bu hafta daha sert bir rakiple karşıyaydı. Kurt Warner’ın eskimeyen kolu ve ondan ekmek yiyen yetenekli receiver’larına karşı gösterilecek performans soru işaretleriyle doluydu. 43 derece sıcaklık seyircilere dev kapalı University of Phoenix stadında olduklarına dua ettiriyordu. Yan not, o saatte (20:00 Eastern Time)  Green Bay’de sıcaklık 16 dereceydi.

İlk hücumu Green Bay yaptı. Karşılıklı cezalar sonrası Aaron Rodgers’ın Greg Jennings’e attığı 24 yardlık pasla drive kalkışa geçti. Jennings o pozisyonda boyun sakatlığı geçti ama reklam arasında yürüyerek çıkmış dışarı. Buradan sonra bir pas oyununda Rodgers koşarak 30 yard üstü kazandı ve Arizona 6 yardına geldi. Ryan Grant mesafeyi yarıladı, ve fullback Kuhn ile Packers skorbordu ilk değiştiren taraf oldu: 7-0.

Cardinals hücumunda öncelikle Tim Hightower’ın rakibi cezalandıran koşuları görüldü. Ardından Kurt Warner bump&run’ı bırakan Green Bay secondary’sini cezalandırmaya başladı. Ancak receiver Urban’a ikinci başarılı pasında cornerback Charles Woodson fumble yaptırdı ve topu da kendisi aldı. Güzel saha pozisyonundan da faydalanan Green Bay hücumu, field goal ile 3 sayı daha alarak skoru 10-0 yaptı.

Kurt WarnerArdından yaşlı kurt Warner ve ekibi tekrar sahaya çıktı. Warner, bu sene Madden lanetinin yarısını üstlenen Larry Fitzgerald’a attığı güzel bir pasla topu kendi 38’ine ilerletti. İki hak sonra Hightower 24 yard aldı koşuyla, ve Fitzgerald’a atılan bir pasla daha Green Bay’in 6. yardına kadar geldiler. Burada bir sack sırasında yan çizgiye yakın yerde yine Woodson’ın bu sefer Warner’a yaptırdığı fumble’ı kapan Packers cornerback’i Tramon Williams, iki ayağını içerde tutamadığı için Cardinals hücumu sahada kaldı. Sonraki hakta da Hightower’a atılan bir screen pas yard alamayınca koç Whisenhunt field goal’a razı oldu: 10-3. Bu 3 puan da Green Bay’in preseason’da ilk yarıda yediği ilk sayı oldu.

Green Bay hücumu tekrar sahaya çıktığında aldıkları bir ilk hak sonrası, Rodgers’ın sack’ten sıyrılıp Driver’a attığı uzun pasla red zone’a girdi. Ryan Grant’in yine endzone’a yaklaştırdığı top, Rodgers’ın cepte bol vakit bulup tight end Jermichael Finley’ye attığı pasla 7 sayıya dönüştü: 17-3
Aaron Rodgers böyle yıldızlaşırken savunmanın Aaron’ı Aaron Kampman da sahneye çıktı. Charles Woodson’ın yaptırdığı 3. fumbleda (ki bu da ayrı bir başarıdır) Kampman topu alıp endzone’u buldu: 24-3.

Kurt Warner artık 3. gözünü Woodson’a kitlemiş olarak tekrar sahaya çıktı. Fitzgerald’a attığı güzel bir pas sonrası flat’e açılan fullback’inin kaskını arkadan, hani Madden oynarken yaptığımız gibi vurdu. Seken topu az daha Woodson havada yakalıyordu. Maçı indirip seyreden arkadaşlar dundan sonraki down’da, yani ilk yarının bitmesine 7:03 kala oynanan hakta, Arizona halfback’inin yaptığı tango’ya holding çalınmadığını görünce, geçen haftaki yazımda NFL’de holding çalmamak için yırtınıyorlar derken ne demek istediğimi anlayacaklar. İlerleyen downlarda çaylak koşucu Beanie Wells 20 yardlık koşusuyla takımını endzone ile tanıştırdı: 24-10.

Green Bay tekrar hücuma geçtiğinde daha ilk hakta Aaron Rodgers, Jordy Nelson’a 76 yardlık touchdown pasını çaktı: 31-10.
Bundan sonraki Cardinals hücumu pek bir şey yapamadı ve maçın ilk punt’ını seyrettik. Demek ki Cardinals iki drive’da sayıya ulaşabilirken diğerlerinde topu kaybetmiş, Packers da hiç boş dönmemiş, her drive’dan puan çıkarmış.

Yarının son Green Bay hücumu zincirleri ilerleterek devam etti. Aaron Rodgers James Jones’a attığı pasında cepte sağa sola kaçtı, dışarı kaçtı, her yere baktı ve endzone’da adamını buldu. Yalnız Jones endzone’ın dışına ayak bastığı için “Illegal touching of forward pass” cezasını yedi. Matt Flynn’in sakatlığı yüzünden holder’lık yapan, vaktiyle QB oynamış receiver Ruvell Martin topu yere geç koydu, ve kicker Mason Crosby bu kick’i Norwood’ladı. (Wikipedia ödevi: Scott Norwood). Spiker de aynen Super Bowl XXV gibi “No good, wide right” dedi. Mike McCarthy’nin sesi ekranımdan duyulmadı ama ağzından “F” harfiyle başlayan bir kelime okunabiliyordu.

Topu kendi 20 yardında alan Cardinals’da açgözlü koç Ken Whisenhunt, ilk yarının son 21 saniyesini bir-iki koşuyla bitireceğine uzun paslara yüklendi. Bu pasların ikincisi Anthony Smith tarafından interception ile alınıp Cardinals 11. yardına götürülünce Aaron Rodgers Jermichael Finley’e attığı touchdown pasıyla cezayı kesti: 38-10.

Bu sayının ardından gelen kickoff’u squib kick olarak kullandı Green Bay, ve kalan 4 saniye bu return ile bitince Whisenhunt’a bir hata daha yapacak süre kalmadı. Maçın ilk yarısı (ve anlamlı olan tek kısmı) 38-10 bitti. Preseason maçlarına pek önem vermem ama bu kadar muhteşem bir Packers preseason’ı da en son ne zaman gördüm (ya da gördüm mü) hatırlamıyorum.

Peki ikinci yarıda ne olduğunu sorarsanız görev hesabı anlatırım. İlk drive’ı Cardinals Matt Leinart’ın koluna dayanarak ilerletti ve Beanie Wells kısa bir koşuyla skoru 38-17 yaptı. Brian Brohm oyun kurucuya geçti Packers’da, Kapinos da böylece Green Bay’in maçtaki ilk punt’ını yaptı.
Matt Leinart bir daha sahaya çıktığında zincirleri biraz ilerletti, ancak endzone’a savurduğu bir pası Green Bay safety’si Jarrett Bush kapınca drive da orada bitti. Brian Brohm’un debelenmeleri de punt ile bitti.

Cardinals’ın sıradaki serisinde Matt Leinart’ın Byrd’e attığı pasla mesafe aldılar. Leinart’ın Doucet’e attığı jailbreak screen ile de skorbord’u 38-24 yaptılar. Brian Brohm ve ekibi ise first down’u zorla 4 hakta aldılar. Peşinden gelen 3 hakta Brohm 3 güzel pas aldı ve rakip 11. yardına geldiler, ancak cezalar ve bir sack ile 30’ın gerisine düştüler yeniden. Crosby de field goal’u soldan kaçırınca Packers hücumu eli boş döndü.

Leinart yine muhteşem bir drive ile yavaş yavaş ilerlerdi ve maçın bitimine 1:35 kala skoru 38-31 yaptı. Burada maçı alabilmek için onside kick yapması gerekiyrdu Arizona’nın ve yaptılar da. Kicker Neil Rackers topu iki yanında dizilen adamların önüne değil de kendi önüne yuvarladı, sonra koştu 15 yard ileride üstüne atladı topun.Gördüğüm en güzel onside kicklerden biriydi ama bu sürpriz faktörünü preseason maçında kullanmayı tercih ettiler.

Bu seride de Leinart’ın koluyla ilerleyip sayıyı buldu Arizona, ve skor 38-37 iken preseason maçları geleneği doğrultusunda iki sayı denemesi yaptılar. Bunun başarısız olmasıyla skor 38-37 kaldı.

Aaron RodgersÖnceki onside denemelerinde inanılmaz başarılı olan Rackers, bunda topu fazla sektirince Ruvell Martin havada kaptı ve onside kick return’ünden sayı yapan az sayıda insana katıldı. Yalnız biraz IQ fakiri olduğu için yere yatıp topu hücumuna vermeyi düşünmedi. Öyle yapsaydı hücum diz çöküp maçı bitirebilirdi. Bu haliyle ekstrayı da alsalar da 8 sayı fark Leinart’a bir şans daha verecekti. Zaten ekstra da bloklandı, ancak defansif bir ceza ile bir şans daha aldı Green Bay. İlk önce cezanın hak tekrarı kısmını kabul etti koç McCarthy ama 1 yardlık kısmını geri çevirdi. 1 yard için kicker’ın holder’ın kafasını karıştırmak istemedi herhalde. Sonra bir mola aldı ve cezanın bir yardlık kısmını da aldı. Sonra field goal’den vazgeçip 2 sayı denemesi yaptı. O da elinde patlayınca skor 44-37 olarak kaldı.

Cardinals’ın son şansı 33 saniyede 80 yardı almaktı artık. İyi başlayıp kendi 43’üne kadar getirdi topu Leinart ama drive’ın nefesi orada kesildi. Brohm’un diz çökmesiyle maç 44-37 Green Bay üstünlüğüyle bitti.

Güzel maçtı, özellikle ilk yarıda ilk 11’lerin karşılaşmasıyla gerçekleşen gerçek maç 38-10 bitmişti benim gözümde. Birkaç ciddi ve gayriciddi not ile yazıyı kapatalım:

– Rodgers çok rahat ve üstün oynuyor. 151 gibi bir QB rating çıkardı bu maçta. Gerçi rakamlara fazla bakmam ben ama bütün drive’larda sayı bulunması bence çok önemliydi bu oyun kurucuyla. Takımın koşu yardlarında da birinci oldu bu maçta. Artık bu iyi bir istatistik mi onun yorumunu siz yapın.

– BJ Raji top kalktıktan neredeyse 3-5 saniye sonra hareketini yapıyor. Yavaş olmak ayrı ama insanın refleksleri bu kadar kötü olamaz. Konsantrasyon eksikliği mi bilemiyorum, belki de topa yakın eli yerde diyedir. Öte yandan Ryan Pickett neredeyse Cardinals line’ından bile önce hareket edecek.

– Desmond Bishop Barnett’in yokluğunda kendini çok iyi gösterdi. Barnett döndüğünde Hawk’ sallayıp onu oynatmaları gerektiğini düşünenler türedi ortalıkta.

– Anthony Smith, Atari Bigby’yi takımdan kesebilir mi acaba?

– Bu Dom Capers ve savunması iş yapacak galiba. Heyecanla bekliyoruz.

– İkinci yarıda kaç kere official review yapıldı sayamadım. Hakem arkadaşım, git evine indir maçı internetten rahat rahat seyret. Bizi niye kilitliyorsun ekran başında?

– En büyük geyiği en sona bırakıyorum: Cep telefonumda Aaron Rodgers kayıtlı. Bir kullanım hatamdan dolayı herhalde durup durup telefon rehberindeki ilk ismi arıyordum yanlışlıkla. Adnan amcam çok çekti bundan. Ben de ondan önce bir isim olsun diye Aaron Rodgers adıyla kendi numaramı kaydettim. Draft edildiği seneden beri telefon rehberimin başında yer alır. Soranlara “Ya artık eskisi gibi görüşmüyoruz, bayramda mesaj atıyor sadece” yanıtını veriyorum. Ancak birgün Aaron Kampman ile tanışırsam onun kaydı Rodgers’ın önüne geçer, ben de Kampman’ı yanlışlıkla ararım. Tam isimleri de kurtarmıyor ki: Aaron Charles Rodgers ve Aaron Allan Kampman. “Aaron Abi” diye kaydetsem? Neyse bu küçük hesaplarımla daha fazla sıkmayayım sizi.

Not: Arayıp, mesaj atıp veya sağda solda gördüğünüzde yazılarımla ilgili konu açıyorsunuz, ama NFLTR’nin yeni fasilitesi olan yazı altı yorumlarını kullanmıyorsunuz. Oradan katıldığınız katılmadığınız noktaları görüşelim.

Not 2: Benden iyi mi bileceksiniz, boşuna yorum morum yazmayın.

Not 3: Yazın yazın.

Futbol sevginiz azalmasın ve NFL linebacker’larını cepten yanlışlıkla aramayın dileklerimle…