EDEN PRAIRIE, Minn. (AP) — Brett Favre emeklilik kararından tekrar döndü ve bu sefer mor giyiyor olacak.

Üst üste ikinci yaz oynama durumunda tam dönüş yapan üç kere MVP’li oyuncu Cuma günü Metrodome’da oynanacak hazırlık maçıyla birlikte bir zamanki ezeli rakibi için oynamaya başlayacak. Hedef: Vikings’in bir türlü elde edemediği ilk Super Bowl yüzüğünü kazanmasına yardımcı olmak.

Salı günü yapılan tanıtım basın konferansında konuşan Favre Minnesota coach’u Brad Childress’in ona “O çizgiyi geçmen gerekiyor. O riski alman gerekiyor,” diye tavsiyede bulunduğunu açıkladı. Childress veteran oyun kurucuyu “39 yaşında kolun 21 yaşında hissettiği gibi hissetmeyebilir ama burada sana eskisi kadar iş düşmeyecek şekilde ayarlamalar yapıldı.” diyerek ikna etmiş.

Favre bunu paylaştıktan sonra “Eğer onlar bu riski almaya hazırlarsa bende hazırım.”

Favre’ın kararının bekleyişi Mayıs, Haziran ve Temmuz boyunca sürdü ve sonunda deneyimli oyuncu emekli kalacağını açıkladı. Ama o üç hafta önceydi. Salı günü herşey birkaç saat içinde çözüldü.

Takım sahibi Zygi Wilf ve başkan Mark Wilf Favre’ı Mississippi’de özel uçaklarıyla karşıladılar ve Childress bizzat St. Paul havalimanında karşıladı ve ikiliye haber helikopteri Eden Prairie’deki antreman tesislerine kadar eşlik etti.

Araçlar vardığında Favre arabadan inerken bekleyen yüzlerce taraftara el salladı ve onlar bağırarak cevap verdiler. Yaklaşık bir buçuk saat içinde aylardır Packers taraftarlarının kabusu olan görüntü gerçekleşti ve Favre alışıldık 4 numaralı formasının yanı sıra mor şort ve mor kaskıyla antremana çıktı.

Yeni takım arkadaşlarından bir kaçının elini sıkan oyunkurucu hemen top atmaya başladı ve taraftarlar güvenlik çitlerinin arasından yıldız oyuncuyu görmeye çalıştılar.

“Bence football için muhteşem birşey,” diyen Favre “Nasıl olmadığı düşünülebilir anlayamıyorum.” diye devam etti.

28 Temmuz’da NFL’deki önemli kariyer top atma rekorlarının hepsinin sahibi Childress’e hırpalanmış vücudunun bütün bir sezon dayanabileceği konusundaki güvensizliğini öne sürerek oynamaya hazır olmadığını söyledi. Salı günü yaptığı açıklamada Mayıs’ta atış yaptığı omzuna artroskopik müdahale yapan Dr. James Andrews’ın Favre’a yıllardır yırtık rotator cuff ile oynadığını söylediğini iletti.