ARLINGTON, Teksas (AP) — Dallas Cowboys yeni 1.15 milyar dolarlık stadlarındaki ilk Amerikan futbolu karşılaşmasında punt’ların dev ekranlara isabet etmesi dolayısıyla ilk ciddi değişikliği yapmak durumunda kalabilir.

Sahanın ortasında sarkıtılmış yaklaşık 60 metreye 25 metre boyutlu dünyanın en büyük yüksek çözünürlüklü ekranları taraftarları etkilese bile Tennessee Titans punter’ları Cuma günü oynanan NFL sezon öncesi açılışından önce ve esnasında ekranları hedef tahtası olarak kullandı ve isabet ettirmekte pek zorlanmadılar.

Tennessee’de yedek A.J. Trapasso üçüncü çeyrekte isabet edince hakemler ne olduğunu anladıktan sonra vuruşu tekrar yaptırdılar ve Trapasso neredeyse bir kez daha isabet ettiriyordu.

“Bu bir sorun,” diyen ve aynı zamanda Cowboys kendisi harekete geçmezse onları buna zorlayabilecek NFL’in rekabet komitesinde ortak başkan olan Tennessee koçu Jeff Fisher “Bir şekilde çözülmesi lazım.” diye devam etti.

Lig ise konuyla ilgileniyor.

NFL sözcüsü Cumartesi günü “Konudan haberdarız ve izlemeye devam edeceğiz,” dedi.

Cowboys sahibi Jerry denemelerde takımın punter’ı Mat McBriar’ın 30 metreye kadar vuruş yapabilmesine rağmen ekranların sahadan 27 metre yukarıya, yani lig sınırlarından 1.5 metre daha yukarıya asılmasına karar verdi. Bu kararın arkasında yatan düşünce denemeler sırasında McBriar’ın o kadar yükseğe vurmaya deniyor olması ve maçlarda punt’ların daha az açıda ve ortadan değil de kenar çizgilerine doğru yapılacak olmasıydı.

Jones “Beni endişelendirmiyor. Ekranların yüksekliğinin yeterli olduğu konusunda içim rahat.” dedi.

Ekranların altını vurmak için çok iyi bir vuruş yapmak gerektiğini kabul eden Trapasso çoğu NFL punter’larının bu vuruşu yapabildiğine de dikkat çekti.

“Her seferinde olmayacak ama yinede o olasılık var,” diyen Trapasso “Daha ne kadar yukarıya gidebilir bilmiyorum ama şimdilik engelliyor… Nereden vurduğunuz farketmiyor, tam sahanın ortasında duruyor. Sürekli aklınızda olacak.” diye devam etti.

Ekranlar 12 Ekim’de yapılacak U2 konserinin sahnesine uyum sağlamak için yükseltilecek. Cowboys takımı ekranları o yükseklikte bırakmaya karar verebilir veya bu fırsatı değerlendirerek istediklerinde ekranları indirip kaldırmalarını sağlayan bir sistem yerleştirebilirler. Ama bu durumda zaten tahmin edilen 650 milyon dolarlık bütçesinin neredeyse iki katına mal olan stadın fiyatına bir ekleme daha yapılmış olacak.