Yaşlı gezegenimizdeki yaklaşık yedi milyar insanın çoğunluğu için hiçbir şey ifade etmeyen, kimileri için paraya ve güce sahip olan insanların, kendilerine daha fazla para kazandıracak insanları satın aldığı kölelik dönemini andıran bir ritüel olarak gözükebilecek, ancak futbol severler için bir şölen şeklini alan iki günlük NFL draftında kimin kulubünü yıllarca geriye götürecek yanlış kararlar alıp kimin ise yeni bir Colston, Tom Brady ya da Terrell Davis bulduğunu görmek belki de yıllar alacak. Ancak bunun ilk nüvelerinin görülebildiği hazırlık maçlarında, taraftarlar, takımlarının çaylak oyuncularının attığı ilk pası, ilk koşu denemesini ya da rakip hücum çizgisi ile ilk çarpışmasını belki de bir annenin çocuğunun ilk adımlarını izlemesi kadar ilgi ile izlemeye koyuldular.

Her ne kadar bugün bu satırlarda yapacağım yorumların bir kaç yıl içinde komik ve yüksek bir başarı yüzdesinden uzak gözükeceğinden emin olsam da, pre-season’ın yani ara sıcakların yerine ana yemek olarak sezonun başlamasını beklediğimiz şu günlerde de buna kafa patlatmak yapılacak -en akıllıca olmasa da- en keyifli iş gibi gözüküyor. Bu yüzden lafı uzatmadan izlediğim maçların ve okuduklarımın bende oluşturduğu izlenimi sizlerle paylaşmaya girişeyim. İşte en etkileyici gözüken çaylaklardan birkaçı…

B.J RajiB.J RAJI-NT-GB

3-4 savunma sistemine geçen Green Bay muhtemelen, bu sistemin en önemli iki parçasından birini Raji ile daha sistemin ilk yılında buldu, bire bir kaldığında daha çaylak olmasına rağmen eşleşilemez gözüken ve karşındaki O.line oyuncusunu hızla LOS’in gerisine sürükleyebilen bir güce sahip. Bir kaç yıl tecrübe kazanmış ve daha güçlenmiş hali gerçekten  korkutucu olabilir.

Jared COOK-TE-TEN

Hızını combine’da göstermişti zaten ama oyun içi hızının da buna paralel olması ile beraber başta Titans koçları olmak üzere herkesi çok etkiledi. Koç Fisher onun hakkında “TE mevkisinin Chris Johnson’ı” diyor, değil LB’ları CB’leri dahi hızıyla alt edebiiyor. TE’leri sıkça kullanan bu sistemde Titans’ın ilk turda seçtiği WR Britt’ten daha iyi istatistikler ortaya koyacağından eminim, ilk sezonundan bahsediyorum tabii ki.

Glen COFFEE-RB-SF

İlk iki maç sonrasında ligin koşu kralı ve bunu da Niners’ın kötü durumdaki O.line’ı ile yaptı. Belki konuşmak için erken ama şimdiden Niners 3.turdan ciddi bir steal bulmuş gibi görünüyor.

Josh FREEMAN-QB-TB

Henüz istatistikleri çok göz kamaştırıcı olmasa da oyunu şimdiden etkileyici gözüküyor, özellikle Jaguars karşısında TD’a koşarak bitirdiği drive oldukça başarılıydı, bunu düşük seviyeli rakiplerine bağlamak mümkün ama yine de ortada pratiğe dökülen ciddi bir yetenek olduğu su götürmez bir gerçek.

Julian EDELMAN-WR- NE

Bir çok alanda kullanılabilecek bir oyuncu, hiç izlemedim ama WR olarak Wes Welker’ı andırdığı söyleniyor, Wildcat’den çok canı yanan Patriots’ın Wildcat QB’i olarak da sezon içinde bol bol görebiliriz Edelman’ı.

Javon RINGER-RB-TEN

Koşu takımı olan Titans bu konuda arka sıralardan bir başka silah bulmuş olabilir. Hazırlık kamplarında etkileyici olduğundan söz ediliyordu, bahsi geçenin ne olduğunu son iki maçta gösterdi. Özellikle Cowboys maçı çok etkileyiciydi.

Nic HARRIS-LB-BUF

Henüz ilk 11’de bir yer kazanamasa da hem savunmada hem özel takımlarda dominant bir oyun sergiledi. Kısa süre içinde ilk 11’e girip uzun süre oradan hiç ayrılmaması büyük bir ihtimal olarak gözüküyor.

LeSean McCoy-RB-PHI

Hızla Eagles hücumunun büyük bir parçası haline geldi ve Westbrook ile ilgili belirsizliklerin arasında ilaç oldu denilebilir. Westbrook benzeri bir oyun tarzına sahip olan McCoy,kısa bir süre içinde hem Eagles’ın hem de Fantasy Football’un gözde isimlerinden biri haline gelebilir.

Austin COLLIE-WR-IND

Birçok kişinin steal olacağını önceden tahmin ettiği Collie hızla Colts’un slot receiver’ı olacak gibi gözüküyor.

Mansiyon Ödülü: A.J Trapasso-P-TEN

Punter’lık yetenekleri vasat olup bu konuda pek göz kamaştırmasa da, Craig Hentrich’e sahip olan Titans’ta kadroda yer bulması çok zor olan Trapassso iki maçta NFL’in tanınan simalarından biri haline geldi.Önce Hall Of Fame maçında, kariyerinin ilk profesyonel oyununda harika bir trick oyunuyla 40 yardlık bir TD yaptı, ertesi maçta ise Cowboys’ın yeni stadındaki dev ekrana puntı isabet edince Cowboys’un stadı üzerinden dönen tartışmanın baş aktörlerinden biri haline geldi. Profesyonel futbol kariyerine devam edebilmesi oldukça güç, ancak bu kısa zamanda küçük bir şöhret edindi bile kendisine.

Bir dahaki yazıya kadar kalın sağlıcakla…