FLORHAM PARK, N.J. (AP) – New Yorks Jets’in yeni yüzü çaylak Mark Sanchez sahaya iniyor.

Çarşamba günü yapılan açıklamalara göre Jets koçu Rex Ryan, Sanchez’i takımın birinci oyun kurucusu olarak ilan etti. Böylece Sanchez çaylak sezonuna ilk 11’de başlayan sayılı Jets oyun kurucusundan biri olacak.

Birinci tur beşinci sıradan seçilen USC Trojans’ın oyun kurucusu Sanchez ilk lig maçına 13 Eylül’de Houston Texans karşınında çıkacak.

Koç Ryan konu ile ilgili olarak, “Takımın geleceği adına yapılacak en iyi hareket Mark Sanchez’i birinci oyun kurucumuz yapmaktı. Bence Mark bize kazanmamız için daha fazla olanak sağlıyor. Verdiğin kararla ilgili oldukça rahatım.” dedi.

Genç oyun kurucu böylece bu sezon Vikings forması giyecek olan Brett Favre’ın yerini doldurmaya çalışacak. Sanchez’in yedekliğini Kellen Clemens yapacak.

New York Jets’in efsane oyun kurucusu Joe Namath bile 1965 yılında çaylak sezonunda üçüncü maçına kadar ilk 11’de sahaya çıkmamıştı. Jets’de ilk maçına ilk 11’de başlayan son oyun kurucu ise bundan tam 32 sene önce 1977 yılında Matt Robinson’dı.

Genç yıldız Sanchez’e ise NFL kolay bir hoş geldin demeyecek. Sezonun ilk maçında zorlu Texans savunmasının karşısına çıkacak olan Sanchez daha sonra kendi evinde arka arkaya New England ve Tennessee iki zorlu rakibin karşısına çıkacak.

Sanchez’in ilk 11’de başladığı ilk maç olan Baltimore Ravens karşısında attığı ilk pas interception ile sonuçlanmış ve takımının touchdown yemesine sebep olmuştu.

Draft sonrası Rex Ryan, Joe Flacco’nun Baltimore Ravens’ı AFC finali taşıdığını gördükten sonra çaylak bir oyun kurucuyu ilk 11’de başlatmaktan çekinmeyeceğini söylemişti.