Pazar günü yayınlanan “60 Minutes” adlı programa röportaj veren Vick, hapishaneye girdiği ilk gün yaptıkları konusunda verdiği kararın önemini anladığını belirtti.

Vick’in röportajında en çok dikkat çeken nokta hapishane uzun geceler ağladığını belirttiği noktalardı: “Çektiğim acıları, hissettiğim suçluluğun hiçbir tarifi yok. İşte bu yüzden çok uzun geceler ağladım.”

Röportajında kariyerinin zarar görmesinin çok bir önemi olmadığını belirten Vick, “130 milyon dolarlık bir kontratı kaybetmeyi ben hakkettim, 130-135 milyon dolar kazanan biri neden köpek dövüştürüp, yanlış şeyler yapar ki, bunu ben hakkettim.” diyerek ne kadar pişman olduğunu dile getirdi.
Hapishaneye girmesinde ve kontratını kaybetmesindeki tek suçlunun kendisi olduğunu röportajında sıklıkla dile getiren Vick, sahip olduğu 135 milyon dolarlık kontratı ile NFL’in en çok kazanan oyuncusu konumundaydı.

Hapishanedeki günleri ve yaptıklarıyla ilgili olarak “Kendimi bıraktım, bilirsiniz, futbol sahasında olmak yerine, hapishane yatağında, bir hapishane ranzasında olmak, eve mektuplar yazmak, bu benim hayatım değildi. Bunlar olmamalıydı. Bunların olmasının sebebi ise o zamanlar yaptığım şeyin havalı olduğunu düşünmemdi. O zamanlar eğlenceli, heyecanlı olduğunu düşünmüştüm. Bunlar benim o hapishane ranzasında, konuşacak kimsem olmadan tek başıma yatmama sebep oldu.”

“Bilirsiniz, hayvanlara o şeylerin olmasına izin verdiğim için insanlar benden iğreniyordu.” diyen Vick “Hepsini durdurabilirdim, tüm olayın içinden çekip gidebilirdim, olanlara engel olabilirdim” dedi.

Michael Vick, başlangıçta yalan söylemesinin sebebi olarak, köpek dövüştürmesinin kariyerini riske soktuğunun farkına varmasını gösterdi.

“Suçluluk hissediyordum, suçlu olduğumu da biliyordum ve yaptıklarımın fakındaydım” diyor Vick. “O zamanlar dürüst olmanın, doğruyu söylememekten daha iyi olacağının farkında değildim” diye sözlerine devam ediyor.

Aynı zamanda Vick önceleri çok çalışmayan bir oyuncu olarak bilindiğini kabul ediyor ve eskiden sadece atletik özelliklerinin yeterli olacağının düşündüğünü itiraf ediyor.

“Eskiden tembeldim. Antrenmana en son gelen ve ilk çıkan adamdım.” diye anlatıyor Vick. “Bunu biliyordum, insanların hakkımda konuştukları her şeyi duyuyordum, o zamanlar bunları duymak beni incitmişti ancak şimdi dönüp baktığımda bunlar doğru.”

Vick’in röportajın sonlarında söylediği bir söz ise can alıcıydı: “Bir insanının neleri yapmaması gerektiği konusunda insanlara canlı örnek oluşturdum.”

2001 yılında Atlanta Falcons tarafından birincu tur, birinci sıradan seçilen Vick, altı sezon boyunca Falcons forması giymiş ve üç kez Pro Bowl olmuştu. 2006 yılından beri futbol oynamayan Michael Vick köpek dövüştürmek suçundan 18 aylık hapis cezasını tamamlamış ve geçtiğimiz günlerle Philadelphia Eagles ile anlaşmıştı.