Amerikan futbolu Türk Milli takımı 21-23 Ağustos tarihleri arasında Edirne’de yapacağı kamp ile çalışmalarına start vermeyi planlıyor. Milli takım teknik kadrosunda Gazi Warriors head coachu Kerem Ateş head coach, Gazi Warriors asistan coachu Hilmi Çeltikçioğlu asistan coach, İTÜ Tigers head coachu Emrah Asilyazıcı Hücum Koçu, Hacettepe Red Deers head coachu Aytekin Akbay Savunma Koçu, Boğaziçi Sultans head coachu Bülent Emet ise line koçu görevlerini üstlenmiş durumdalar. Aynı zamanda Korhan Ersan ise Milli Takımlar Sorumlusu olarak atanmış bulunmakta.

Teknik kadro ile ilgili sorunlarımızı yayınlayan head coach Kerem Ateş, “Şuan için teknik kadroya eklenti yapma gibi bir planımız yok ancak kamplarda gönüllü olarak bize yardımcı olacak arkadaşlardan faydalanmak istiyor. Bununla ilgili olarak da bazı arkadaşlarla görüşüyoruz” dedi.

Kerem Ateş, milli takım kadrosunun teknik kadro tarafından seçilen yakın sezonlarda ligde forma giymiş, ligde izleyip değerlendirme fırsatı buldukları ve oyun sistemine uyacak oyuncular oluşturduğunu dile getirdi ve kampa çağırılan aday kadronun 80 kişiden oluştuğunu söyledi.

21-23 Ağustos tarihleri arasında Edirne’de yapılacak olan kampta oyuncular bir takım temel testlerden geçirilecek ve milli takımın temel yapısı oluşturulmaya çalışılacak. Oyuncular sabah ve akşam idmanları olmak üzere günde iki idman yapacaklar ve taktiksel toplantılara katılacaklar.

Head coach Kerem Ateş milli takım kadrosunun geleceği konusunda sezon içerisinde maçlar ve videolar izlenerek şuan ki oyuncu havuzunun genişletileceği ve ilerleyen kamplarda kadronun şekilleneceğini belirtti. Şuan ki kadronun bir aday kadro olduğunu ve ilerleyen zamanlarda bu kadronun değişebileceğinin altını çizdi.

Kerem Ateş, kampı izleyen altı aylık süreçte hazırlıkların tam olarak tamamlanacağını ve bu sürecin sonunda hedefin çeşitli hazırlık maçları yapmak olduğu dile getirdi. Teknik kadronun temel hedefi ise EFAF’a kabul işlemlerinin sonucunda 2011 yılında Avrupa C Liginde mücadele edebilecek bir takım yaratmak.

İkinci sefer toplanan milli takımın ilk resmi maçı için, 2010 yılının ilk ayları hedeflenmekte.

Milli takım kampından gelişmeler için NFLTR’yi takip etmeye devam edin.

Yazan: Kaan Özaydın