Perşembe günü silah taşıma suçlamalarında, suçlu bulunup iki yıl hapis cezasına çarptırılan New York Giants’ın eski wide receiver’ı Plaxico Burres’ün NFL kariyerinin tehlikede olduğu konuşuluyor.

New York Daily News’ın haberine göre 2011 yılında serbest kalıp, 2011 NFL sezonunda oynama imkanı bulunan yıldız oyuncu ile ilgili olarak, ismi verilmeyen bir GM, “Plaxico Burress ismini bir daha amerikan futbolu ile birlikte duyacağımı düşünmüyorum” dedi.

Aynı GM, “Bu benim iddiam. Haksız da çıkabilirim. Ancak, Plaxico geri dönüş yapsa dahi başarılı olamaz. O kadar azimli biri değil. Kariyerini kaldığı yerden devam ettirecek küçük şeyleri yapabilecek biri değil.” dedi.

Hatırlanacağı üzere 2008 Şubat’ında Plaxico Burress, Super Bowl’da maç kazandıran touchdown’u tutmuş ve Giants’ın şampiyon olmasında büyük pay sahibi olmuştu. Ancak bir sonraki sezon, New York’da bir gece kulübünde kendini bacağından vurduktan sonra kariyeri baş aşağı gitmeye başlamıştı.

Daha sonra Giants tarafından kontratı fes edilen Burress, sadece milyon dolarlar kaybetmekle kalmamış, NFL tarafından da başka bir takımla anlaşma imzalaması yasaklanmıştı.

Öte yandan New York Post’un haberine göre, mahkeme günü muhabirlerin hiçbir sorusuna yanıt vermeyen Burress, hapishanedeki yaşamı sırasında kendini formda tutmak için özel bir koç tutmuş bulunmakta.

Plaxico Burress, hapishaneden çıktığı zaman 34 yaşında olacak. Burress’ün Michael Vick gibi hapishaneden çıktıktan sonra kendisine yeni bir takım bulup bulamayacağı ise büyük bir merak konusu.