Bundan tam 16 yıl önce birisi bana dese ki “Sen Türkiye’de Amerikan futbolu oynayacaksın, sonra da başın beladan kurtulmayacak” kesinlikle hadi oradan derdim. Aradan tam 16 yıl geçti şimdi de NFLTR’de yazarlık yapmaya çalışacağım.

Kaan bana yazarlık işini teklif ettiğinde hemen kabul ettim ancak içimde de kaygılar yok değildi. Ama tüm iş ilk yazıyı yazmakmış.

İlk yazımın başlığını neden “şeffalık ve vizyon” diye attım diye soracak olursanız cevabım basit. Bakış açımda hep muhalefet olacak, iyiyi öveceğim ama kötüyü de sert şekilde yereceğim.

Hemen konuya girmek istiyorum. Artık “ben yaptım oldu” tarzına herkes alıştı sanırım, ben hariç. Şeffaflık mevcut yönetimde hala yok, olmayacak da. Tarz meselesi.

2009 – 2010 sezonu fikstürü çekildi, gecikme ile de olsa yayınlandı ama hemen kafamda sorular oluştu. Nasıl olsa Federasyon’dan cevap gelmez ama belki bilen veya mevcut yönetime yakın arkadaşlar forumda bu cevapları verebilir de hepimiz aydınlanırız. Malum TBSF için şeffaflık yönetim tarzı değil.

Soru 1: 1. ve 2. Lig yapısı oluşturulurken hangi kriterler dikkate alındı? 2. Ligin statüsü, katılma şartları nedir?

Soru 2: 2. Lige alınan bir takım ben 2. Lig’de değil 1. Lig’de oynamak istiyorum derse ne olacak?

Soru 3: 2. Lig’de oynayan takımlar nasıl 1. Lige yükselecek?

Soru 4: 2 bölümlü lig kurulduğu için oyuncuların askerlik düzenlemeleri yapılacak mı?

En önemli soru: Üniversite Ligi artık oynanmayacak mı?

Daha birçok soru sorabilirim, malum soru sorma kabiliyetim gelişmiş. Benim de aldığım duyumlara göre artık Üniversite Ligi olmayacak. Bu Türkiye’deki Amerikan Futbolu’na geçen sezondan bu yana yapılan en büyük ayıptır. İnşallah bu hatadan ivedilikle dönülür. Gerçi geri dönülse de iş işten geçmiş durumda çünkü bence takvimde yer kalmamış durumda.

Yazımın başlığının ikinci kısmını unuttum sanmayın. “Vizyon” sahibi olmak önemli birşeydir. Birçok ünlü insan vizyon sahibi oldukları için tarihe geçmişlerdir. Peki ya TBSF yönetimi? Peki ya camianın sözde ileri gelenleri? Sorunun cevabı sizde.

Son olarak, 13 Ağustos 2009’da Philadelphia’da Eagles – Patriots sezon öncesi maçını izlemek için çok uğraştım ama yine bir Amerikan Futbolu maçını daha canlı izleme şansını işlerim nedeni ile kaçırdım. Sonuç mu? Patriots evinde Eagles’ı 27-25 yendi. Eagles taraftarları akşam ortalıkta hiç yenilmiş gibi görünmüyorlardı, anlaşılan oyundan memnunlardı.

Saygılarımla…