Cleveland Cavaliers’ın yıldız pivotu Shaquille O’neal yeni yayına giren “Shaq vs.” adlı ABC’de yayınlanan reality şovunun ilk bölümünde Pittsburgh Steelers’ın oyun kurucu Ben Roethlisberger’e meydan okuyarak amerikan futbolu sahasına indi.

Steelers’ın yedek oyuncu kurucusu Charlie Batch’in çalıştırdığı Shaq, birkaç günlük çalışmadan sonra sahada Ben Roethlisberger’ın karşına çıktı. Shaq, oyun kuruculuk yaparken, takımlar yedi kişiden oluştu ve karşılaşma esnasında her iki atlete de, her down’da üç hak verildi.

Ambridge High School’un sahasında gerçekleştirilen karşılaşmada koşu oyunu yapmak, field goal atmak, tackle yapmak yasaktı. Shaq ve Big Ben’in ekipman giymediği ve her touchdown’ın yedi puan sayıldığı mücadelede Shaquille O’neal’ın takımı 20 yarddan, Ben Roethlisberger’ın takımı 40 yarddan touchdown yapmaya çalıştı.

Toplamda iki touchdown pası atan Shaquille O’neal, son driveda attığı interception ile müsabakayı 21-14 Ben Roethlisberger’e kaybetti. Şov boyunca Ben Roethlisberger ve Shaquille O’neal eğlenceli tavırlarıyla izleyicileri kırıp geçirdiler.

Şov sırasında Pittsburgh Steelers’ın tesisleri gezen Shaquille O’neal, mücadeleyi kazansa, girdiği iddia sonucu Ben Roethlisberger’ın Super Bowl yüzüğünü bir hafta boyunca taşıyabilecekti.

18 Ağustos’da yayınlanan şovu Amerika’da 4.34 milyon kişi izledi. Shaquille O’neal şovunun ilerleyen bölümlerinde farklı spor dallarından Michael Phelps, Oscar De La Hoya, Serena Williams, Albert Pujols gibi yıldız isimlere meydan okumaya devam edecek.