TAMPA, Fla. (AP) – Tapma Bay Buccaneers’ın safety’si Tanard Jackson, salı günü NFL tarafından dört maç oynamama cezasına çarptırıldı. Jackson’a bu süre zarfın hiçbir ödeme yapılmayacak.

Sezonun ilk dört maçını kaçıracak olan, ligdeki üçüncü yılını geçiren oyuncunun cezası 5 Eylül’de baylayacak ve Buccaneers’ın 4 Ekim’de oynayacağı Washington Redskins maçına kadar devam edecek. Jackson 11 Ekim’deki Philadelphia Eagles maçında sahadaki yerini alabilecek.

Jackson, Syracuse Üniversite’sinden 2007 yılında drafta girmiş ve Buccaneers tarafından dördüncü turda draft edilmiş ve ilk iki sezonunda tüm maçlara ilk 11’de başlamıştı.

Cezanın detaylarıyla ilgili konuşmak istemeyen takımın genel menajeri Mark Dominik konu ile ilgili olarak: “Bu çok üzücü bir haber… Jackson iyi bir genç oyuncu. Bu takıma bir darbe oldu.” dedi.

Bu arada Jackson preseason boyunca takımın idmanlarında yer alıp maçlarda forma giyebilecek. Ligdeki altıncı yılına girecek olan Will Allen, kariyerinde üç interception bulunan Jackson’ın yokluğunda ilk 11’de free safety görevini üstlenecek.

Genel menajer Mark Dominik, Will Allen ile ilgili olarak, “Bence Will ilk hazırlık maçımızda gayet iyi oynadı ancak Jackson’ın cezası yine de bizim için üzücü bir durum” dedi. Dominik, “Bunun üstesinden gelmemiz lazım. Aynı şekilde Tanard (Jackson)’da bunun üstünden gelmeli. Artık önümüze bakmalıyız.” Diyerek sözlerini noktaladı.