Green Bay Packers’ın efsane oyun kurucusu artık Vikings forması giyecek olsa da Tony Romo hayranı olduğu ismi mor forma altında izlemeyi sabırsızlıkla bekliyor.

Wisconsin’li olan Romo, diğer tüm Wisconsinlilerin aksine Favre’ın Packers’ın en büyük rakibinde oynayacak olmasını doğal karşılıyor. Romo’ya göre tüm oyun kurucular, tüm diğer sporcular profesyonel sporlarda gidebilecekleri yere kadar gitmeliler.

Çarşamba günü açıklamalar yapan Romo, “Favre’ı Vikings formasıyla görmeye artık alıştım” dedi. “Geçen sezon onu Jets formasıyla izledik, bu sezonda Vikings formasıyla izleyeceğiz. İnsanların anlamadığı şu, bir insan sadece iyi bir futbolcu olduğu için NFL’de oynama şansına sahip olmaz. Brett Favre bu oyunu oynayan gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri. Sanırım bazen insanlar onun ne kadar özel olduğunu unutuyor ve “Aman, yine geri dönüyor.” diye düşünüyorlar. Ama sonuçta Favre halen çok yetenekli bir oyuncu. Bu sebepten ötürü onu kadrosunda görmek isteyen birçok takım var. O sahaya çıkıp tekrar ona karşı oynamak eğlenceli olacak.” diyerek yorumlarına devam etti.

Cuma günü Dallas Cowboys’un Minnesota Vikings ile karşılaşacağı mücadelede Favre ve Romo büyük ihtimalle karşı karşıya gelemeyecekler çünkü koçlar son hazırlık maçlarında as oyuncularını dinlendirecek.

Dallas Cowboys bu yaz Romo’dan yeteri kadar performans aldı ve artık onun normal sezon için hazır olduğunu biliyorlar. Yakında 40 yaşına girecek olan Brett Favre ise yeni takım arkadaşlarıyla yeteri kadar bir arada oynama şansı buldu ve koçları büyük ihtimalle cuma günü onu riske etmek istemeyecekler.

Green Bay Packers’ın şehri olan Winsconsin’de büyüyen Romo oynamayacak olmasına rağmen maçtan önce hayranı olduğu Favre’ı görmek için yine de takımıyla beraber Minnesota deplasmanına gitti.

Brett Favre, NFL’de üç sezon arka arkaya MVP ödüllerini toplayıp Green Bay Packers’ı Super Bowl’lara taşırken Tony Romo daha lisedeydi. Şimdi Tony Romo, Dallas Cowboys’un oyun kurucusu ve ligdeki yedinci yılına giriyor, Brett Favre ise aldığı birçok emeklilik kararına rağmen halen oynuyor ve dördüncü takımı olan Minnesota Vikings formasıyla bu sezonda şampiyonluk kovalayacak.

Peki bu kadar drama, takım değiştirme, emeklilik kararlarından geri dönme Favre’ın futbola bırakacağı mirası zedeledi mi? Romo’ya göre, hayır.

“Herkes sizi daima en iyi zamanlarınızla hatırlar.” diyor Romo. “Michael Jordan, Washington Wizard formasıyla geri döndüğü için artık Michael Jordan değil mi? Michael Jordan geri döndüğünde hala iyi bir oyuncuydu, çok verimli oynuyordu ancak insanlar onun hep en iyi zamanlarında olduğu gibi oynamasını istediler. Her zaman en iyi zamanlarınızda kalabilir misiniz? Bilemiyorum. Efsaneler her zaman geri dönüp başka bir şeyler kanıtlamak isterler”

Son maçında kötü bir interception pası atan Tony Romo halen hangi riskleri alıp hangi riskleri almaması gerektiğini öğreniyor. İlerlemeye başladığının ilk göstergesi ise hata yaptığını kabul etmesi.

“Herkesin üzerine çalışıp geliştirmesi gereken yönleri vardır. “Bir daha asla bu hatayı yapmayacağım” deyip işin içinden çıkamazsınız. Ligdeki her oyun kurucu kendisine farklı bir perspektiften bakıp nasıl hatalarını minimuma düşürebileceğini anlamaya çalışır.”

Romo ileride daha çok hata yapacağının bilincinde ancak bu sezon hatalarını geçen sezona göre minimum düzeyde tutmayı bekliyor. Romo geçen sezon oynadığı 13 maçın 12’sinde ya bir interception ya da bir fumble ile top kaybederek sevenlerini üzmüştü. Geçen sezon toplamda 20 intercepiton atıp 7 fumble kaybetmişti.

“O an aklınızdan neler geçtiğinin, neden o hataları yaptığınızın farkına varmak ve bunları nasıl çözeceğiniz öğrenmek çok önemli. İşte bu noktayı hallettiğiniz zaman tüm çalışmalarınız oyuna yansır.” diyor Romo. “Tıpkı golf oynamak gibi. Tiger Woods golf oynama stilini değiştirdi. İlk başta kimseye doğal gelmeyecek ama alışınca her şey eskisi gibi olacak, başarılı günleri gibi.”

“İşlerin gidişatın memnunum, daha gidecek çok yolum var.” diyor 29 yaşındaki oyun kurucu.

Romo, 2007 sezonunda ilk defa tüm maçlarına ilk 11’de başlayıp tam tamına 36 touchdown pası atarak lige damgasını vuran oyun kuruculardan biri olmuştu ancak geçtiğimiz sezonki performansı bir önceki yılın gölgesinde kaldı. Romo belki işleri öyle bir rayına oturtur ki 39 yaşına geldiğinde hala hayran olduğu Favre gibi NFL takımları tarafından istenen bir oyuncu olur.

“Bunu bilemiyorum.” diyor Romo. “Ben sadece bu sezon daha iyi olmaya çalışıyorum.”

IRVING, Texas (AP)