BEREA, Ohio (AP) – Cleveland Browns’ın oyun kurucusu Derek Anderson, takımının Pazar günü Cincinnati Bengals ile yapacağı karşılaşmada Brady Quinn’in  yerine ilk 11’de başlayacak.

Açıklamalar yapan Browns koçu Eric Mangini, 2007 yılında Pro Bowler olan Anderson’ı, iki sezon önce birinci turdan seçtikleri Quinn yerine takımın as oyun kurucusu yapmayı karar verdiğini söyledi. Brady Quinn geçen Pazar günü takımının Baltimore Ravens ile karşılaştığı maçın ikinci yarısından sonra kenarda oturmuştu.

Mangini, Browns’ın topu hareketlendirme konusunda Browns’ın Anderson ile daha şanslı olacağına inandığını söyledi.

“Bu imkan bana verildiği için heyecanlıyım.” Dedi Derek Anderson. “Hepimiz birbirimizle rekabet içindeyiz ve hepimiz oynamak istiyoruz. Oynamaya hazırım.”

Koç Mangini tüm hazırlık kampı boyunca takımın as oyun kurucusuna karar vermeye uğraşmış ve tercihini Anderson yerine Quinn’den yana kullanmıştı. Ancak Quinn’i sadece 10 çeyrek oynattıktan sonra Ravens karşısında bir interception atınca yedeğe çekmişti. Anderson oyuna girince Browns hücumunu hareketlendirse de üçte tane interception atmıştı.

Eric Mangini, Quinn’i yedeğe çekmesi konusunda her şeyin Quinn ile alakalı olmadığını, Anderson’ın da pozitif işler yapmasının payı olduğunu belirtti. 26 yaşındaki Derek Anderson, 16 maçın 15’inde ilk 11’de çıktığı 2007 sezonunda 3,787 yard pas, 29 touchdown pası ve 19 interception atmıştı.