TAMPA, Fla. (AP) – Adı takımdan kesilebilecek oyuncularla beraber anılsa da Houston Texans’ın oyun kurucusu Rex Grossman, bu sezon bir takımın kadrosuna girebileceği konusunda kendine güveniyor.

Chicago Bears formasıyla Super Bowl’da oynayan Grossman, Texans’ın Tampa Bay’i 27-20 yendiği maçta toplamda 197 yard pas ve 2 touchdown pası atarak koç Gary Kubiak’ın gözüne girmeyi başardı. Kubiak şimdi takımı 53 oyuncuya düşürürken Grossman’i kesip kesmeme konusunda kararsuz kaldı.

“Kendimi takımda kalacak gibi hissediyorum” diyor Grossman. “Eğer beni takımdan keserlerse, heralde başka birileri beni takımlarına katar.”

Cuma gecesindeki performansı sonrası Grossman, Matt Schaub ve Dan Orlovsky’nin arkasında takımdaki rolünü korumak istiyor.

Koç Kubiak ise “Takımı 53 oyuncuya düşürmek zor olacak. Üzerine düşünmem gereken bir sürü şey var. Bekleyip hep beraber göreceğiz.” dedi.

Yedi yıllık NFL tecrübesi bulunan Rex Grossman, 2006 yılında Bears’ın Super Bowl’a çıkmasına yardımcı olmuştu. Super Bowl’da attığı ilk pas 87 yardlık bir touchdown pası olmuştu. Ancak maç sonrasında bir sürü yorumcu tarafından Bears’ın Colts’a yenilmesinin baş sebeplerinden biri olarak gösterilmişti.

Geçen sezon Bears’da Kyle Orton’un yedekliğini yapan Grossman offseason’da Matt Schaub ve Dan Orlovsky’nin yedekliğini yapmak üzere Texans ile sözleşme imzalamıştı. Grossman sakatlığından ötürü presason’da 2 maç kaçırmıştı.