Özlem sonunda bitti ve sevenler kavuştu… Tabi bu kadar özleyince son 4 günde günlük ortalama 4 saatlik uyuku ile yetinmek durumunda kaldık. Tabi durum bu olunca TEN@PIT, DAL@TB, MIN@CLE, WAS@NYG, CHI@GB,  BUF@NE ve SD@OAK maçlarını canlı takip etme imkanı buldum. Allah “P2P Streaming” teknolojisinden rağzı olsun. Açaılış maçı ile sözlerimize başlayalım;

Tennessee Titans @ Pittsburgh Steelers

İki takımında savunması maçın hemen başında düşük skorlu bir sonuç olacağını gösterdi. Özellikle TEN Titans, benim beklediğimin aksine A.Haynesworth’un yokluğunu hiç hissetmedi. Özellikle koşu oyunları ile etkili olduğunu bildiğimiz PIT Steelers’ı koşu hücumu başına 1,6 yarda averajında tutmayı başardı. Steelers koşu hücumu etkili yapamayınca pas hücumunda da oldukça sıkıntı çekti. B.Roethlisberger’in iki INT yapmasının sebebi koşu oyunlarının çalışmaması sonucu üzerindeki baskının artmasıydı.

Diğer tarafta PIT Steelers savunmasının TEN Titans’dan geri kalır yanı yoktu. Özellikle maçın ilk bölümünde T. Polamalu’nun gösterdiği performans üzerine tam kendi kendime “bu adam insan olamaz” diye düşündüğüm anda sakatlanıp oyundan çıkması, TEN Titans’ın hücumunu piskolojik olarak rahatlattı. Polamalu’suz Steelers secondary’sini J.Gage ile cezalandırdı. Steelers daha sonradan kendine geldi ve SuperBowl MVP’si S.Holmes’un performansı ile maçı kazanmayı bildi.

Tony RomoDallas Cowboys @ Tampa Bay Buccanneers

Bu mücadele tamamen beklentilerimin aksine gelişti. Özellikle geçen sezonun en başarılı pas savunmasının gösterdiği performans beni çok şaşırttı. Kuşkusuz takımdan ayrılanların ve koç değişikliğinin sonucu bu durum. Tampa ikinci bölgesinde R.Barber dışında ayakta duran kimse yoktu. Durum böyle olunca DAL hücumu beklentilerimin üstünde bir performans sergiledi ve T.Romo maçın yıldızı oldu.

Diğer yandan DAL savunması da özellikle rakip koşu hücumlarında tehlikeli sinyaller verdi. TB Hücumu toplamda 170 yarda koşmayı başardı. Fakat Bucs’ın kritik bir 4.hak girişiminde başarılı olamaması ve maç başa baş giderken Nıgent’in iki FG denemesinde başarısız olması maçın DAL leyhine kopmasını sağladı. İki takımda ilerisi çin iyi sinyaller vermedi.

Minesota Vikings @ Cleveland Browns

Aslında maç ile ilgili konuşacak fazla bişey yok. Sezon başında, All-Pro center M.Birk’in tüm kariyerini geçirdiği takımdan ayrılması, MIN koşu şemalarına problem olabileceğini düşündürtmüştü. Fakat beklenen olmadı A.Peterson maçı aldı götürdü. Vikings adına en sevindirici olay ise B.Favre’ın hatasız oyunu ve Florida’dan draft edilen çaylak P.Harvin’in performansı oldu.

CLE Browns tarafında ise D.Anderson’dan nihayet formayı kapan B.Quinn pek bir varlık gösteremedi. Tabi karşılarında ligin en iyi koşu savunmalarından biri olunca ve WR’lar özellikle B.Edwards beklentilerin altında kalınca Quinn tek başına oyunun gidiaşını değiştirmedi. Özel takımın performansı ile bir ara kıpırdanan Browns’da A.Peterson durdurulamayınca maç Vikings üstünlüğü ile tamamlandı.

Washington Redskins @ New York Giants

RedskinsAslında bu maçı bağlantı problemlerinden dolayı kesintisiz takip edemedim. İstatistiklere ve skora bakıldığında maç ortada geçmiş gibi gözüksede, bağlantı her düzeldiğinde NY Giants hücumu izlemek durumunda kalıyordum. Netekim maçın sonunda NY Giants toplam 36 dakika topun kontrolünü sağlamış. Takip edebildiğim zamanlar içerisinde özellikle Giants savunmasının O. Umenyiora önderliğinde rakibine üstünlük sağladığını gördük. Savunma bir de TD yaparak skor açısından da takımın galibiyetine katkıda bulundu.

Redskins ise maç boyunca sürekli geride olduğu için koşu hücumunu fazla kullanamadı. A.Randle El ve C.Cooley’de pas hücumunda çok geç devreye girince oyunu çevirmek pek mümkün olmadı. Özellikle S.Moss’un gösterdiği performans tam bir hayal kırıklığıydı. Zaten kariyeri bıyunca Giants’a karşı pek etkili olamadı. Sezonun ilk TD’nı fake FG ile yapan Redskins büyük oyun yapamayınca maçı malup kapadı.

Chicago Bears @ GB Packers

J.Cutler CHI Bears forması altında ilk maçında takımını 4 Turnover’ına imza atarak hayal kırıklığı yarattı. Tüm bu Turnover’lara rağmen savunması sayesinde ayakta kalmayı başaran Bears kritik bir anda yaptığı hata ile maçı kaybetti. Son çerekte maçı 12-10 önde götürüken kendi 30 yardlarının içerisinde 4. haklarında Fake Punt yapmayı deneyen ve başarısız olan Bears, field position’ın bu kadar önemli olduğu bir maçta üstünlüğü rakibine kaptırdı. Beras yine de maçın bitmesine 2dk kala öne geçmeyi başarsa da yorgun CHI savunması son Packers drive’ını durdıurmadı ve G.Jennings ile maçı kaznmayı bildi.

Maçın asıl galibi GB Packers’ın savunmasıydı. Pre-Season’da gösterdikleri performansı aynen devam ettiren Packers savunması sağlıklı kalabilirse bu sezon oldukça can yakacaktır. Bears’ın ise özellikle hava hücumuna katkı sağlayacak derinlik yakalaması şart. İstatistiksel olarak D.Hester iyi gözüksede kritik 3.hak hücumlarında etkili olamadı. Bears savunmasında ise B.Urlacher’ın sezonu kapatması bu maçta alınan malubiyetin önemini iknci sıraya attı.

Brady & MossBuffalo Bills @ New England Patriots

T.Brady’nin bir yıl aradan sonra sahaya çıkacağı ilk maçta göstereceği performans merakla bekleniyordu. Fakat maçın başında Brady’den çok Patriots pas tutucularının atılan kolay pasları bir türlü tutamaması BUF savunmasının etkili gözükmesini sağladı. Rakibine karşı uzun zamandır kazanamayan BUF Bills tüm maç boyunca özellikle savunmada oldukça etkili gözüktü. Fakat hücumda bir türlü maçı koparacak performansı sergileyemedi. Patriots son çeyreğe kadar hep bir adım geriden Bills’i takip etmeyi başardı. Son çeyrekte maçın bitmesine 5dk kala Bills nihayet T.Edwards ve F.Jackson’ın çabası ile 11 sayılık farkı yakaladı. Artık bu maç burdan dönmez derken L.McKelvin 2dk kala Kick Return’de yakalandığında yere düşmek yerine ekstradan zorlamaya kalkınca kendi 30. yardında FUMBLE yaptı ve topu rakibine verdi. Kazanmak için TD yapmak zorunda olan Patriots’ta TE B.Watson maçın kaderini değiştiren oyuncu oldu ve son iki Patriots drive’ında TD  pasını yakalamayı başardı. BUF Bills kazanacağı maçı kendi elleriyle rakibine verdi.

Patriots hücumu son çeyreğe kadar oldukçe etkisiz gözüktü. Özellikle koşu oyunlarında L.Maroney ve F.Taylor beklentilerin oldukça altında performans sergiledi. BUF Bills kanadında ise M.Lynch’İn yokluğunda yükü üstlenen F.Jackson sahanın yıldızıydı. Fakat L.Evans ve T.Owens’dan beklenen katkı gelmeyince F.Jackson’ın çabası galibiyet için yeterli olmadı.

San Diego Chargers @ Oakland Raiders

Haftanın son maçı nerdeyse bir başka sürprize gebe oluyordu. OAK Raiders özellikle yeni transfer R.Seymour’un katkısıyla etkili Chargers hücumunun vasatın altında performans göstermesini sağladı. L.Tomlinson’da maç boyunca beklenen patlamayı yapamayınca maç sonuna kadar ortada gitti. J.Russel iki INT yapmasına rağmen kritik pozisyonlarda oldukça iyi gözüktü. McFadden ve M.Bush yerden gerekli desteği sağlayınca yıllardır esamesi okunmayan Raiders hücumu playoff düzeyinde bir takım görüntüsü çizdi. Maçın bitmesine 4dk kala öne geçmeyi başaran Raiders, P.Rivers ve D.Sproles’a engel olamadı ve birkez daha rakibi karşısında sahadan malup ayrıldı.

Chargers savunması S.Merriman’ın geri dönmesi ile oldukça toparlanmış gözüktü. Özellikle özel takım performansı çok başarılıydı. Bu maçı kazanmaları iyi bir başlangıç oldu ama özellikle koşu hücumunda gösterdikleri performans ilerisi için kafalarda soru işareti kalmasına sebep oldu. LT eski günlerinden oldukça uzak gözüktü. Zaten takımın maçı kazandığı son dirve’de sahaya giremedi bile. Chargers’ın şansı ligin en zayıf divison’larından birinde yer alması. Dolayısıyla takımı toparlamak için zamanlarıo olacak.