HOUSTON (AP) – Houston Texans’ın oyun kurucusu Matt Schaub sezonun ilk maçında takımdaki yerini alacak. Ayak bileğindeki sakatlıktan ötürü cuma günü Texans’ın Tampa Bay ile yapacağı son hazırlık maçında forma giyemeyecek olan Schaub’un sezonun ilk maçına yetişmesi planlanıyor.

Matt Schaub, Texans’ın pazartesi gecesi Minnesota Vikings’e yenildiği maçın ikinci çeyreğinde ayak bileğini burkmuş ve sakatlanmıştı. Schaub sakatlandıktan sonra oyuna geri dönmüş ancak topallamaya başlayınca, üçüncü çeyreğin başlangıcında yerini Dan Orlovsky’ye bırakmıştı.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan koç Gary Kubiak, 13 Eylül’de New York Jets maçında Schaub’un forma giymeme durumunun söz konusunu olmadığını dile getirdi. Kubiak, “Schaub geçen gece evime doğru arabayla giderken beni aradı ve durumunun iyi olduğunu maç için hazır olduğunu söyledi.” dedi.

Matt Schaub, yaşadığı sakatlıklar yüzünden Houston’daki ilk iki sezonunda beş maç kaçırmıştı. Texans taraftarları onu bu sezon sahada daha çok görmek istiyor. Ayrıca geçen sezon cuma günü Orlovsky’nin ilk 11’de çıkacak olması onun neler yapabileceğini göstermesi için büyük bir fırsat olacak. Orlovsky geçen sezon tüm maçlarını kaybeden Detroit Lions’da forma giymişti. Preseason’da fena performanslar sergilemeyen Orlovsky koç Kubiak’ın gözüne girmeye başladı. Kubiak ise Orlovsky’nin gelişme gösterdiğini söyledi.

Ayrıca Schaub’un cuma günü takımda yerini alamayacağı maçta taraftarlar iki haftadan uzun bir süredir sakat olan bir diğer oyun kurucu Rex Grossman’in de dönmesini bekliyor. Rex Grossman hazırlık maçlarının toplamında sadece bir pas denemesi yaptı ve kulüp ondan daha fazla şey görmek istiyor.

Cuma günkü Vikings maçında birkaç Texans oyuncusu daha sahadaki yerlerini alamayacaklar ancak bu sakatlıklar ciddiye alınacak düzeyde değil.

Ayrıca Houston Texans, kadrosunu 75 oyuncuya indirmek için cornerbackler Cletis Gordon ve David Pittman, receiver Mike Jones ve tackle Jason Watkins ile salı günü yollarını ayırdı.