PHILADELPHIA (AP) – Atlanta Falcons’ın eski yıldızı Michael Vick, yeni takımı Philadelphia Eagles ile ilk resmi maçına Pazar günü Kansas City Chiefs karşısında çıktı. Chiefs maçı zamanda Vick’in hapis cezasından sonra çıktığı ilk maç olarak tarihdeki yerini aldı.

Son resmi maçına Aralık 2006 tarihinde çıkan Vick takımının sahadan 34-14 galip ayrıldığı karşılaşmada yaptığı bir koşu denemesinde takımına 7 yard kazandırdı onun dışında iki pas denemesinde başarısız oldu.

Eagles’ın starter quarterback’i Donovan McNabb’in sakatlığından dolayı oynamadığı maçta ilk 11’de başlayan Kevin Kolb üstün bir performans gösterince Vick, maçın çoğunu kenardan Kevin Kolb, LeSean McCoy ve DeSean Jackson gibi genç isimlerin takımını galibiyete taşımasını izlemeyerek geçirdi.

Maç sonrası açıklamalar yapan Vick, “Yaşadığım onca şeyi düşünüyorum, buraya tekrar geri gelmek için yaptıklarımı, hapishanedeyken kaybettiğim büyük annemi ve onun şimdi benimle ilgili ne hissettiğini düşünüyorum. Eminim benimle gurur duyardı.” Dedi. “Başardım büyük anne, geri döndüm ve bu sefer seni ve ailemi utandırmayacağım.” Diye sözlerine devam etti yıldız QB.

Performansından memnun kaldığını söyleyen Vick, sahada az bir süre kalması konusunda ise bir problemi olmadığını söyledi. Maçtan sonra birçok Chiefs oyuncusu Vick’İ övse de bu maçta da hazırlık maçlarında olduğu gibi Vick’e protesto yapanlar yok değildi. Stadın girişindeki 25 kadar protestocu “Vick is sick” (Hasta Vick)ve “Ethics over athletics.” (Etik değerler atletizmden üstündür) tarzı pankartlarıyla dikkat çekti.