Dallas Cowboys’un eski cornerback’i Adam “Pacman” Jones, Amerikan futboluna geri dönüyor. Ancak herhangi bir NFL takımıyla NFL’e geri dönmeyecek artık Kanada Futbol Ligi’nde forma giyecek.

Jones, CFL ekiplerinden Winnipeg Blue Bombers ile prensipte bir yıllık anlaşma imzaladı ve pazartesi günü takıma katılması bekleniyor.

SI.com’a konuşan Jones, “Bu forma girmem ve oyuna geri dönmem için güzel bir tecrübe olacak. Bana verilen bu şans için minnettarım. NFL’de oynamayacak olmam tabi üzücü ama hayatta böyle şeyler olabiliyor.” dedi.

Pacman Jones, 2007 NFL sezonunda NFL yönetimi tarafından dört maç oynamama cezasına çarptırılmış ve daha sonra Tennesse Titans’tan takas olduktan sonra takımda çalışan bir çalışanla yaşadığı tartışmalar sonucunda bir dört maçlık daha ceza almıştı.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Blue Bombers’ın oyuncu personeli yöneticisi John Murphy, konun hassaslığını bildiğini ancak konuştuğu hiçbir NFL koçunun ve personelinin Jones’a kötü referans vermediğini ve Jones’un 2007 yılından beri başının kanunla derde girmediğini dile getirdi.

John Murphy, Blue Bombers’ın Pacman’i kadroya katmasının iki taraf içinde karlı olan bir iş olarak değerlendirdi ve onun yaşında NFL’de oynamayıp bu kadar iyi bir oyuncu olmadığını sözlerine ekledi.

CFL, Pacman Jones’un NFL’e dönmesi için iyi bir basamak niteliği taşıyor. Aynı zamanda Jones’un bu sezon NFL’de oynaması adına hiçbir engel bulunmuyor.