SAN DIEGO (AP) – Yılduz running back LaDainian Tomlinson, San Diego Chargers’ın pazar günü, bu sezon ilk defa taraftarlarıyla bulaşacağı Baltimore Ravens maçında sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek.

LaDainian Tomlinson, pazartesi gecesin takımının Oakland Raiders’ı 24-20 yendiği karşılaşmada sağ ayak bileğini burkmuştu. Baltimore maçı, yıldız running back’in muhteşem kariyerinde sakatlığı sebebiyle kaçırdığı ikinci maç olacak. İlk kaçırdığı maç kasığındaki yaralanma sonucunda Ocak ayında San Diego’nun playofflarda Super Bowl şampiyonu Pittsburgh Steelers’a elendiği maçtı.

Tomlinson’ın 9 yıllık San Diego Chargers kariyerinde 11,815 koşu yardı ve 85 koşu touchdown’ı bulunuyor. Ayrıca Tomlinson tüm zamanların en çok touchdown yapan oyuncuları arasında dördüncü sırada bulunuyor. Tüm zamanlar listelerinde Tomlinson’ın adı en çok yard koşan oyuncular sıralamasında 14.sırada gözüküyor. Aktif oyuncular sadece Edgerrin James -11.sıra- onun üzerinde yer alırken, LT’nin kariyerinin sonlarına doğru bu listede en tepelerde olması içten bile değil.

Chargers cephesinde aynı zamanda center Nick Hardwick ayak bileğinde, defensive end Travis Johnson kasığındaki sakatlıktan dolayı forma giyemeyecek. Ayrıca right guard Louis Vasquez, linebacker Antwan Applewhite ve defensive tackle Jamal Williams maçta forma giymeme ihtimali bulunan diğer üç isim.