Yeni aldığım TV’nin heyecanı ile oturdum Buccaneers-Giants maçının başına. Bucs oynadığı için açıkçası güzel bir football beklemiyordum ama baştan sona bir maç nasıl domine edilir, nasıl kontrol edilir Giants bize gösterdi. Acemi ve çaylak koç Morris, Luke McCown gibi en azından bu hücumu bilen, yapıyı tanıyan bir QB’yi Jaguars’a adeta bir hiç karşılığında gönderdiğinde Bucs için sezon başlamadan bitiverdi. Zira savunmanın hali zaten içler acısıydı. Morris ilk geldiği zaman bütün çaylaklığına rağmen iyi işler yapabileceğini düşünüyordum. Fakat o ne yaptı? Önce bazı veteranlardan kurtuldu. Tamam, hepsini anladım ama Derrick Brooks gibi bir adama bu haksizliği neden hak gördü anlamadım. Bu takıma her şeyini vermiş, gerçek bir lider olan efsane Brooks’a yapılan bu ayıbı Bucs taraftar grupları da hiç hoş karşılamamıştı. Üstelik LB hattında aşikar bir liderlik eksikliği var. Ruud bu görevi yapar mı diye düşündük ama o da şu ana kadar fos çıktı açıkçası.

1Bütün zamanını ve parasını Man Utd’a harcayan ve söz konusu Bucs’a gelince cebine akrep giren cimri Bay Glazer ve onun yönetimi, off-season’da onca salary cap boşluğuna rağmen savunmaya en ufak bir takviye yapmayarak bu takımın bu hale düşmesinde büyük pay sahibidirler.

Maça gelince, evinde yaptığı maçta  ilk first down’unu 3. Çeyrekte alan, ağır çekim bir QB ile maçı götürmeye çalışan Bucs için ne söylemeli bilemiyorum. Bucs’in en kuvvetli yönü OL’ıydı  yani en azından kağıt üzerinde. Giants’da ilk iki maçta pass rush’ta etkili olamamış ve yerden çok yarda vermişti. Ağır çekim QB Leftwich ise kendine maçın başlarında oldukça iyi süreler veren OL’na rağmen topu ya double coverage’a attı veya elinden bile çıkaramadı. Leftwich’in bundan sonra bir snap oynaması bile görüntü kirliliği ama maalesef yine starter olacaktır 1-2 hafta daha. Özellikle TE Winslow kaç defa bos kalmasına rağmen elleri de boş kaldı. Giants secondary’sinin en önemli oyuncusu S Kenny Phillips sezonu kapatmış olmasına rağmen Giants o bölgede de oyunun hakimiydi.

Giants,  Osi ve sakatlığına rağmen harika oynayan Justin Tuck’in başarılı performanslarıyla Bucs’in koşu oyununu bitirdi. Derrick Ward ve Cadillac’in koşu yardalarına, odanızda atacağınız iki adımla sizde ulaşırsınız.
Ne zaman ki Leftwich 3.çeyreğin sonuna doğru çıktı ve Josh Johnson girdi, hücum ilk defa biraz olsun işledi ama bu da Bucs’in evinde shutout olmasına engel olamadı.

Giants’da ön savunmann performasına hayran oldum. Tampa OL’inina nefes aldırmadılar ve Tampa’nin Dallas maçında başarıyla yaptığı koşu oyununu adeta kapattılar. Hücum da ise Eli Manning belki ağabeyi gibi olağanüstü bir QB değil ama top kaybı yapmaması ve zamanlı attığı toplarla oyunu harika bir şekilde yönetti ve 161 yarda 2 TD ile oynadı. Tabi bunda ligin belki de en iyi OL’inin arkasında oynamasının da etkisini göz önüne almak gerek.

WR hattında ise çaylak Nicks’ten bahsederken Steve Smith II ve Mario Manningham bütün hava yükünü çektiler. Özellikle “yeni” Steve Smith’i çok beğendim. Çok iyi bir route koşucusu ve elleri oldukça iyi. Kalburüstü bir OL’nin arkasında oynayan RB’ler Jacobs ve Bradshaw ise harika bir gün geçirdiler. Jacobs, maçın ilk TD’ınını 6 yardalık bir koşu ile yaparken, maçı 92 yarda ile tamamladı. Bradshaw ise, adeta Jacobs’un tamamlayıcısı. 14 defa top taşımasına rağmen maçı 104 yardayla tamamladı, koşu başına yaklaşık 7.5 yarda!! gerçekten inanılmaz. Bradshaw, sadece Giants’in değil, fantasy football’un da yükselen yıldızı olacak gibi görünüyor.

2Giants’in gücü belli, kendi division’in ve NFC’nin en komple takımı görüntüsündeler, play-off dışı kalmaları çok büyük sürpriz olur. Hücumda 43 dakika topa sahip oldular ve oyunu harika bir şekilde götürdüler. OL’lari ligin en iyisi, ilk iki maçta etkili olamayan pass rushlarinin kapasitesini dun gördük. Koşu oyunları oldukça oturmuş ve topun değerini bilen, sahada istediğini yapabilen yetenekli bir QB’leri var. Bence tek sıkıntıları secondary olacaktır. Bu maçta sırıtmadı belki ama diğer rakipler Bucs kadar zayıf olmayacaktır ve iyi bir QB ve receiver hattı olan takımlar, Giants’a havadan çok sayı yapabilirler.

Lise takımı havasında ki Bucs’ta ise Leftwich 16 pas denemesinde 22 yarda evet sadece 22 yarda!! ve bir INT ile oynadı. Yerine giren, çaylak diyebileceğimiz Josh Johnson ise 36 yardada kaldı. Bucs RB’leri Cadillac Williams ve eski takımına karşı mücadele eden Derrick Ward ikilisinin toplam koşu yardaları ise sadece 10!!  Metrik düzende bu rakam 9.144m’ye denk geliyor. Yukarda da bahsettiğim gibi odanızda bir-iki tur atın siz de kendinizi Bucs RB’i gibi hissedebilirsiniz!! Bucs’ın bu gidişle bye haftasına kadar 0-7 gitmesi oldukça mümkün. Zaten başlamadan biten bu sezona havluyu kısa süre sonra atacak olan Bucs’ta çaylak QB Freeman’nin şükran günü civarında artık devreye sokulması gerektiğini düşünüyorum.

Bucs, gelecek hafta 19 maçtır galip gelemeyen Lions’a yenilmeyi başaran, deha koç’u Zorn önderliğindeki Redskins önüne çıkacak. Eminim iki takim da bize bir “hücum ziyafeti” yaşatacaklardır.

Herkese “football” dolu günler dilerim.