LAKE FOREST, Ill. (AP) – Sağlıklı geçirdiği iki sezonun ardından, Chicago Bears’ın yıldız linebacker’ı Brian Urlacher, takımının Green Bay Packers ile karşılaştığı maçın ilk çeyreğinde Aaron Rodgers’a hamle yapmak isterken sakatlandı.

Urlacher’ın iyi başlayacağı düşünülen kariyerinin onuncu sezonu neredeyse başlamadan bitiverdi.

Sağ bileği çıkan ve pazartesi günü ameliyat olan Urlacher takım tarafından sakat oyuncular listesine konuldu ve bu sezon o listen çıkarılıp sahalara geri dönemeyecek. Urlacher’ın sakatlığı sezonu büyük beklentiler ile giren Chicago Bears cephesinde şok etkisi yarattı.

Basına açıklama yapmayan Urlacher’ın ağzından Chicago Tribune’dan yayınlanan iki kelimeden fazlası çıkmadı: “Sezon bitti.” Konu ile ilgili konuşan Bears head koçu Lovie Smith, Urlacher’ın sakatlık yüzünden moralinin çok bozulduğunu söyledi.

“Muhteşem bir sezon geçirmek istiyordu. Maçta sakatlandığı ana kadar çok iyi oynuyordu. Sakatlanmasına rağmen rekabetçi yapısı yüzünden oynamaya devam etmek bile istedi. Çok zor bir durum ancak daha öncede sakatlanmış ve bu sakatlıklardan sonra geri dönebilmişti.” dedi koç Smith.

Urlacher’ın sakatlağının ardından Bears’ın geçen sezonun şampiyonu Pittsburgh Steelers’ı ağırlayacağı maçta Hunter Hillenmeyer’in görev alması bekleniyor. Chicago aynı zamanda yıldız linebacker’ın sakatlığının ardından, Jacksonville Jaguars tarafından bu ay takımdan gönderilen Tim Shaw ile bir yıllık sözleşme imzaladı.