Kulüpler Ligi 1.Lig’in de haftanın üçüncü maçı Ankara 19 Mayıs Stadı Yan Sahasında, iki güçlü Ankara ekibi ODTÜ Falcons ile Ankara Cats arasında oynandı. 24 – 20 ODTÜ Falcons’ın kazandığı müsabaka 17.00’da başlaması gerekirken karşılaşma bazı sebeplerden ötürü 19.00’da başlamak zorunda kaldı.

Maç halı sahada elverişli bir zeminde ve yeterli ışıklandırmanın altında oynan karşılaşma izleyenlere keyif verdi. ODTÜ Falcons savunması koşu oyunlarını durmada etkili olsa da aynı performansı 4.çeyreğe kadar koşu oyunlarında gösteremedi. Koşu oyunu ağırlıklı olan karşılaşmada iki takımda pas oyunlarından istedikleri verimi alamadılar.

Maçın ilk touchdown’ı ODTÜ Falcons’dan QB Sneak ile geldi. Daha sonra Ankara Cats #81 numara İsmail Yavuz’un yakaladığı 10 yardlık pas ile ilk touchdown’ını yaptı. ODTÜ Falcons koşu hücumu 45 yardlık bir touchdown ile cevap verdi. Sahanın dikkat çeken isimlerinden Murat Pazarbaş’ın yaptığı interception sonrasında ODTÜ 4 yardına kadar gelen Ankara Cats, oradan koşu oyunu ile touchdown’a gitti. Daha sonra Murat Pazarbaş’ın interception return touchdown ile Ankara Cats 20 – 16 öne geçti. Dördüncü çeyrekte ODTÜ Falcons hücumu yaklaşık 60 yardlık touchdown pası ile skoru ve ardından gelen iki sayılık oyun ile 26 – 20 olarak ilan etti.

Böylece geçen sezon üniversiteler liginde final oynayan ODTÜ, Kulüpler Ligi’ne galibiyet ile başlamış oldu. ODTÜ Falcons, sezonun ikinci haftasında İstanbul ekibi Yıldız Stallions ile oynarken, Ankara Cats bir diğer Ankara ekibi Gazi Warriors ile karşılaşacak.

Yazan: Haber Servisi