Bucs’in kötü olmasından dolayı Philadelphia’dan beklenen ev sahibi takımın farklı bir galibiyet almasıydı ve sonuç kimseyi şaşırtmadı. Ancak NFL’de başlamadan sonucunu bildiğiniz maç sayısı çok fazla değildir bu da ligdeki salary cap dengesinden dolayıdır. Ancak bu maçta en az 2 haneli bir Eagles galibiyetini tahmin etmek için olağanüstü bir football bilgisine sahip olmaya gerek yoktu.

1Tampa şehri, Raheem Morris’in , Malcolm Glazer’in ve yönetiminin hatalarının bedelini ödeyecek bunu daha önce de söylemiştim yine de soyluyorum. Geçen sene başına kadar kombine bilet için 100,000 kişilik bir sıra beklemeniz lazımdı. Bu senenin bu bozuk ürününü izlemeye kim gidecek ve gittiğine değecek mi çok şüpheli. Çünkü bu Bucs’ın bu haliyle bir NFL takımı olduğunu söyleyebilmek oldukça zor.

Dünkü müsabakada Eagles QB’si McNabb 3 haftalık bir aradan sonra takımıyla buluştu ve haftalar sonra attığı ilk pası end zone’da yakalayan çaylak Jeremy Maclin NFL’de ki ilk TD’sini yapmış oldu. Maça böyle başlayan Bucs daha sonra oyunda esasında iyi mücadele etti.

Josh Johnson en azından iyi bir backup olabileceğini hatta uygalanırsa wildcat oyun kurgusunda çok başarılı olabileceğini evvelden de kanıtlamıştı. End zone’da attığı INT, yaptığı bir fumble ve bir başka INT takıma ciddi zarar verdi. Ancak bu tip maçlarda koşu oyununu oturtamazsınız, mağlubiyeti önlemeniz iyice zorlaşır. Nitekim de öyle oldu ve yerden sadece 53 yarda alabilen Bucs rakibine teslim oldu.

Top kayıpları olmasaydı ne olurdu skor daha mı yakin biterdi bilemem fakat McNabb 11 pas atıp 3 TD yaptırıyorsa ve bu TD’leri +20 yardalık paslarla yaptırıyorsa o Tampa secondary’si için nedir bilemiyorum. Eagles takımı topla koşmayı denemedi bile zira gerek kalmadı. 50 yardalık, 40 yardalık tek pasta TD yaparsan ne uğraşacaksın koşmayla falan. Fantasy football oynayanlar McCoy ve Westbrook’a selamlarını söylemişlerdir eminim. Bu arada yaptığı akrobatik catch’lerle ve 2 güzel TD ile TE Kellen Winslow bu takımın bu sezon yaptığı tek isabetli transfer olduğunu gösterdi.

Bu Bucs takımı önümüzdeki haftalarda bir maç kazanır mi bilemem. Ama 1970’lerin kabusu sanırım geri döndü. 1976 sezonunda Bucs NFL ilk katıldığında 14 maçlık sezonu galibiyetsiz kapatmış, 1977 sezonunda ise 12 haftayı galibiyetsiz geçtikten sonra NY Jets’i yenerek 26 maçlık seriye son vermişti.

26 maçlık seriyi kırmak mümkün görünmese de gecen sezonun son 4 bu sezonunda ilk 5 maçını kaybeden Bucs’in kısa dönem geleceği hiç iyi görünmüyor ve 2009 sezonu onlar için epeyce uzun geçeceğe benziyor.  Bucs maçları çok tek taraflı geçiyor, açıkçası maçların keyfi bile olmuyor. Bakalım gelecek hafta Raymond James stadında bu hafta ilk galibiyetini alan Carolina Panthers’i ağırlayacak ve seyircisine bir galibiyet armağan edebilecek mi?