10 Ekim Cumartesi günü geçen sezonun finalisti İstanbul Cavaliers’ın lige galibiyetle başlaması sonrasında geçen sezon Cavaliers’ı finalde 22-20  yenerek şampiyonluğa ulaşan Boğaziçi Sultans, Yıldız Stallions karşısında sahadan 20 – 7’lik galibiyetle ayrıldı.

Saat 13.00’da Kurtköy Erdoğan Demirören Stadı’nda oldukça sıcak bir havada oynanan müsabaka yalnızca beş hakemle başladı. Karşılaşmada Boğaziçi Sultans etkili koşu oyunuyla dikkat çekerken Yıldız Stallions’da #30 Anıl yaptığı iki interception ile dikkat çekti. Sultans’da ise #52 Atilla dikkat çeken bir diğer isimdi.

Maç boyunca Boğaziçi Sultans’ın hücumu Yıldız Stallions’ın hücumuna göre daha etkili gözüktü. Sultans’ın oyun kurucusu #11 Veli çoğu kez sacklenmekten kendi çabalarıyla kurtulurken, Yıldız Stallions savunması running back #37 Can’ı durdurmakta oldukça zorlandı. Yıldız Stallions cephesinde ise running back #44 Sarper ise toplamda 60+ yard koşarak Stallions hücumunu taşıdı.

Hakemlerin tartışmaları kararları dikkat çekerken Yıldız Stallions’ın koçu Tim Akin itirazları sonucunda sahadan çıkartıldı.

Önümüzdeki hafta Sultans, Cavaliers karşısında sahadan boynu bükük ayrılan İTÜ Tigers ile Yıldız Stallions ise Ankara’nın köklü ekiplerinden ODTÜ Falcons ile karşılaşacak.

Yazan: Haber Servisi