MINNEAPOLIS, Minnesota (AFP) – Minnesota Vikings’in tecrübeli oyun kurucusu Brett Favre, eski takımı Green Bay Packers’a karşı çıktığı ilk mücadelede 271 yard pas ve 3 touchdown pası atarak takımının 30-23’lük galibiyetinde önemli rol oynadı.

NFL’de tüm zamanların en çok touchdown pası olan, geçen hafta 40 yaşına giren Favre, sezonun en dikkat çekici maçlarından birinde eski takım arkadaşlarını dize getirdikten sonra “Bu çok güzel bir şey ancak bir intikam değil.” Dedi.

16 yıl boyunca Green Bay Packers forması giyen ve bu 16 sezonda hiçbir maç kaçırmayıp hepsinde ilk 11’de forma giyen Favre, “Bir maç benim kariyerimi tanımlamaz. Kanıtlamam gereken hiçbir şeyim yok. Orada oynamak için bulunuyordum. Çok eğlenceliydi.” Diye sözlerine devam etti.

Ayrıca maç boyunca hiç interception atmayan Favre, Packers galibiyeti ile NFL’deki tüm takımlara karşı galibiyeti olan ilk oyun kurucu oldu.

Basın toplantısında “Sanırım bir şeyi unutuyorsun.” diyerek yeni takımı Vikings’in yenilsiz bir durumda 4-0 olduğunu hatırlatarak, “Bizim için çok önemli bir galibiyet oldu. Topu beklediğimden çok daha iyi bir biçimde attık” dedi.

Favre’ın Packers’da oynadığı yıllarda onun yedekliğini yapan Aaron Rodgers 376 yard pas atarak kariyer rekorunu kırdı ve yerini aldığı, tüm zamanların en çok yard pas atan oyun kurucusu Favre’dan takdir topladı.

Favre, eski takım arkadaşı için “Oyun kurucuları gerçekten çok iyi oynadı.” dedi. Packers’dan ayrılışı ile ilgili olarak da “Kariyerimde yaptıklarım ortada ancak onlar tamamen farklı bir yöne gitmek istediler.” dedi.