Geçen haftaki Detroit Lions galibiyetiyle ligdeki durumunu 3-2 yapan Green Bay Packers’ın, NFC North Division’ını kazanmak için bir şansı olması için kesinlikle kolay rakiplerine puan kaptırmaması gerekiyor. Bu kolay rakiplerden biri, yazımızın konusu olan maçta Packers’ı konuk eden Cleveland Browns.

Maç, Green Bay kicker’ı Mason Crosby’nin kickoff’ta top yere düşmeden endzone’un sağ ön pylon’unu vurmasıyla başladı, yani top dışarı çıkmış sayıldı. Topun 20 yarddan veya 40 yarddan başlaması arasında böyle 2 santimlik bir çizgi varmış demek ki.

1İlk çeyrek tatsız tuzsuz 0-0 bitti. İkinci çeyreğin ilk oyununda atılan field goal ile Clevelan Browns 3-0 öne geçti. Field goal’ü atan Billy Cundiff topu sol direkten sektirip içeri soktu. Green Bay’de ise ek iş olarak linebacker’lık yapan tight end Spencer Havner durumu 7-3 yaptı. Peşinden Donald Driver 71 yardlık bir TD pası tuttu, ve skor 14-3 oldu. Charles Woodson’ın interception’ıyla iyi yerden başlayan sıradaki Green Bay drive’ı, Ryan Grant’in bir yardlık koşusuyla skoru 21-3 yaptı, ilk yarı da böyle bitti. İkinci yarıda Green Bay bir field goal ve bir touchdown daha buldu ve maç 31-3 bitti.

Açıkçası yerlerde sürünen bir Cleveland savunmasına karşı farklı bir sonuç da beklemiyordum. Hücumda ise ne koşabildiler, ne de ilk çeyrek dışında pas atabildiler. Geçen hafta az çok işleyen Wildcat oyunlarına bile dokunmadılar. Cleveland, hakkında yorum yapmaya değer bir takım değil şu anda; ben de zaten bu maçı Eric Mangini ve öğrencilerini eleştirmek için izlemedim. Gelelim Green Bay’de olan bitene.

Hücumda “skill position” denilen line dışı oyuncularda sorun yok. Ryan Grant etkili koşular yapabildi. Tight End’de Jermichael Finley maçın hemen başında sakatlandı, ama Donald Lee’nin yanında Spencer Havner yerini doldurdu. Receiver’larda Donald Driver ve Greg Jennings her zamanki gibi güvenilir. Aaron Rodgers ise dayak yemediği zamanlar ligin en iyi QB’lerinden biri. Takımda 3 tane de FB var; indirimdeydi herhalde FB’ler, bol bol alınmış. Sakatlanan 3. yedek koşucu DeShawn Wynn yerine eski toprak Ahman Green ile sözleşme imzalandı.

Green Bay’in hücum line’ı, ağzına yumruk yemiş birinin dişleri gibi kırık dökük. Sol tackle Chad Clifton’ın eksikliği belli oldu ama bu sefer Aaron Rodgers sack olmadı. İki kere line of scrimmage’ı yarım yard geçebildiği için koşu oyunu sayıldı. Center Jason Spitz yerine, yerinden ettiği eski center Scott Wells vardı. Sağ tackle’da eski oyuncu Mark Tauscher ile sözleşme imzalanmasıyla tutuşan Allen Barbre iyi bir maç çıkardı.

Savunmada herkes görevini yaptı, ama Browns hücumunda onları zorlayacak kimse yoktu. BJ Raji ortada güzel karışıklıklar yarattı. Clay Matthews ve AJ Hawk Jamal Lewis’e koşacak yer bırakmadı. Aaron Kampman eskisi gibi QB’yi zorladı. En azından Vikings maçı öncesi çok yorulmadılar.

Bu yazı aslında bu maç için fazla bile. Dananın kuyruğu asıl haftaya kopuyor. Brett Favre ilk defa Lambeau Field’e rakip olarak çıkıyor. Vikings’in Steelers’a yenilip 6-1 olması, Green Bay’in 4-2 olması ve haftaya olası bir Packers galibiyetiyle güce denge gelme ihtimali bütün ligin gözlerini bu maça çevirdi. Siz de o zamana kadar aşağıdaki iki soruya bir bakın.

Green Bay ile ilgili tarihi soru: Green Bay’in Brett Favre’dan önceki QB’si kimdi?
A) Bart Starr
B) Lynn Dickey
C) Don Majkowski
D) Reggie White
E) Vince Lombardi

Bir de daha az ciddi soru (yine de sorudur sonuçta): Aşağıdakilerden hangisi/hangileri NFL oyuncusu değildir:
A) A.J. Hawk
B) B.J. Raji
C) C.J. Cregg
D) D.J. Qualls
E) E.J. Henderson

Futbol sevginiz azalmasın ve eski running back’inize muhtaç kalmayın.