TAFL Kulüpler Ligi 2009 – 2010 sezonu  Cumartesi günü, İstanbul Teknik Üniversite’nin Maslak kampüsündeki İTÜ Arena’da start aldı. Geçen sezonun finalisti İstanbul Cavaliers’ın ligin tecrübeli ekiplerinden İTÜ Tigers ile karşılaştığı müsabakada gülen taraf 36 – 9 ‘luk skorla Cavaliers oldu.

Lisansların geçikmesi sebebiyle 17.00 yerine 18.00’da başlayan karşılaşmada İstanbul Cavaliers etkili pas oyunuyla dikkat çekerken, Tigers savunmasında ön çizgi oyuncuların performansı dikkate değerdi. Tigers ön çizgisi yaptığı sacklerle ve koşu savunmasıyla dikkat çekerken savunmanın geri kalanının onlara ayak uyduramaması farkın açılmasında etkili oldu.

Maç boyunca Tigers hücumu ara ara parlasa da bir türlü ritim tutturamadılar. Öte yandan disiplinli bir oyun sergileyen Cavaliers hücumu maç boyunca sakatlıklarla boğuşmasına rağmen Tigers savunmasının hatalarını affetmedi. Cavs savunması, Tigers’ı çok sayıda top kaybı yapmasında etkili oldu.

Öte yandan hakem hataları tribünlerdeki 100 kadar seyircinin ve sahada mücadele eden iki takımında tepkisini çekti. Maçın ikinci yarısında açılan saha ışıkları daha önce İstanbul’daki karşılaşmalarda görmeye alışmadığımız bir manzara oluşturdu.

Skor tek taraflı olsa da iki takım da uzun pas oyunları, sert vuruşlar ve etkili koşu oyunları ile izleyenlere keyif verdi.

Kulüpler Ligi’nde Pazar günü Kurtköy Erdoğan Demirören sahasında geçen sezonun şampiyonu Boğaziçi Sultans, Yıldız Stallions ile karşılaşacak.

12 Ekim Pazartesi günü Ankara 19 Mayıs Stadı Yan Sahası’nda, Ankara’nın güçlü iki ekibi ODTÜ Falcons ile Ankara Cats karşı karşıya gelecek.

13 Ekim Salı günü ise iki sezon öncesinin şampiyonu Hacettepe Red Deers, Gazi Warriors ile Beytepe Stadyumu’nda karşılaşacak. Bu maç aynı zamanda Kerem Ateş’in ayrılığından sonra takımın head koçluğu görevini üstlenen Hilmi Çeltikçioğlu’nun ilk head koçluk deneyimi olacak.

Yazan: Haber Servisi