Avrupa Amerikan Futbolu Federasyonu’nun (European Federation of American Football, EFAF) 10 Ekim 2009 günü aldığı karara göre Türkiye Beyzbol, Softbol, Amerikan Futbolu ve Ragbi Federasyonu EFAF’a gözlemci üye olarak kabul edildi. Bu karardan önce 20 asil üyesi ve 2 ortak üyesi bulunan EFAF, bu kararıyla Türk takımlarının önümüzdeki yıl oynanacak EFAF Challenge Cup turnuvasına misafir olarak katılmasını da mümkün kıldı.

EFAF Başkanı Robert Huber tarafından Federasyona gönderilen 15 Ekim 2009 tarihli yazışmada ilgili karar bildirilirken ayrıca Kulüp Takımları Turnuvaları Birimi tarafından Kasım’da Belgrad’da düzenlenecek ve önümüzdeki yıl yapılacak olan EFAF Challenge Cup turnuvasının formatının federasyonlarca ele alınacağı toplantıya Türk heyeti davet edildi.

Yazıda Federasyon olarak Türkiye’de Amerikan futbolunun ihtiyaçlarını belirlemek ve bu sporun gelişimine yardımcı olmak istedikleri belirten Huber, bu amaçla TBSF ile iletişimi sağlamlaştırmak için önümüzdeki yıl Türkiye’de yapılacak bazı maçlara ve diğer etkinliklere teknik delege göndermeyi arzuladıklarını da dile getirdi.

Bu gelişmeyle beraber bir süre önce Uluslararası Amerikan Futbolu Federasyonu’na üyeliği gerçekleşen Federasyonumuz 4 senelik uğraşın sonucunda EFAF’da tam üyeliğin de ilk adımını atmış oldu.

 

Yazan: Haber Servisi