GREEN BAY, Wis. (AP) – Brett Favre, Packers forması altında geçirdiği 16 yıl sonrasında Lambeau Field’a bu hafta mor kaskıyla çıktı. Eski takımı karşısına Lambeau Field’a ilk defa çıkan Favre, sansasyonel bir performans ortaya koydu.

Bir aydan kısa bir sürede Favre ve Vikings ezeli rakipleri Green Bay Packers’ı 38 – 26 yenerek ikinci kere dize getirmiş oldu. Favre maçta bulunduğu 28 pas denemesinin 17’sinde başarılı olurken, 4’ü touchdown pası olmak üzere 244 yard pas attı. Bir tane bile interception atmayan Favre takımına sekizinci maçında yedinci galibiyetini kazandırdı.

Maçtan sonra açıklamalar yapan Favre, “Packers taraftarları önce kendi takımları için tezahürat yaparlar, bunu çok iyi biliyorum ancak şuna eminim ki bugün maça gelen herkes, “Rakip takımdan nefret ediyorum ancak Favre her zamanki gibi bir performans sergiledi” demiştir. Ben sahada yapmam gerekeni yaptım. Bir zamanlar Packers’ın bir parçası olduğum için çok mutluyum, bu hiç değişmeyecek.” dedi.

Öte yandan maç boyunca altı kere sacklenen ve hafif bir sakatlık geçiren Aaron Rodgers, “Rakip takımın oyun kurucusu kim olursa olsun, kaybetmekten nefret ediyorum” dedi. Sakatlığının ciddi olmadığını söyleyen Rodgers maçta 3’ü touchdown pası olmak üzere toplam 287 yard pas attı.

Yedinci maçında üçüncü mağlubiyetini alan Packers’da ise uzun yıllar Brett Favre ile takımın en önemli hücum silahı olan ve geçtiğimiz haftalarda takıma tekrar katılan running back Ahman Green, 7 kere kick returner olarak sahaya çıktı ve takımına 141 yard kazandır. Green aynı zamanda 12 yardlık bir pas da tuttu.

Bu maç aynı zamanda Vikings head koçu Brad Childress’ın Lambeau Field’daki ilk galibiyeti olarak tarihe geçti. Childress daha önce üç defa bu stadyumdan mağlubiyetle ayrılmıştı. Maçı izleyen 71,213 taraftar ise Lambeau Field’ı bu sezon ilk defa bu kadar fazla doldurdu.