MIAMI (AP) – Miami Dolphins’İn yıldız running back’i Ronnie Brown’ın sezonu bir kez daha bir sakatlık yüzünden sona erdi.

Pazar günü Tampa Bay maçında sağ ayağından sakatlanan Dolphins’İn en çok yard koşan oyuncusu Brown çarşamba günü sakat oyuncular listesine dahil edildi.

Dolphins organizasyonu Ronnie Brown’ın sakatlığı sonrasında en azından bu sezon geri dönebileceğini umarken, Brown’ın sağlık kontrolü sonrası onu sakatlar listesine koymak zorunda kaldı. Bu hamle Dolphins açısından çok kötü oldu çünkü Dolphins koşu hücumununda NFL genelinde 4.sıradayken pas hücumunda 30.sırada yer alıyor. Ronnie Brown ise Dolphins koşu hücumunun bel kemiğini oluşturuyordu.

Miami Dolphins’in Carolina Panthers maçı öncesinde yapılan açıklamada Ronnie Brown’ın yerini 2002 yılında NFL’de en çok yard koşan oyuncu olan Ricky Williams’ın alacağı belirtildi.

Bu sezon Dolphins’in hücum sisteminde Ricky Williams ile iyi bir ikili oluşturan Brown toplamda 648 yard koşarak 8 touchdown yapmıştı. Brown aynı zamanda bir de touchdown pası vermişti. Brown kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiriyordu.

Dolphins’in bir diğer running back’i Ricky Williams bu sezon şuana kadar 558 yard koştu ve kariyerinin en iyi topla buluşma-yard ortalaması olan 5.3’lük performansıyla oynuyor. Ancak 32 yaşındaki Williams’ın bu yükü kaldırıp kaldıramayacağı büyük merak konusu.