Green Bay Packers (6-4) at Detroit Lions (2-8)

Bu iki takım Ekim ayında Gren Bay’de karşılaştığında GB -11 lik handikapı rahat kapatmış rakibine skor imkanı dahi vermemişti. Bir ayda fazla bir şey değişmedi. Lions geçen hafta 1-9’luk Browns karşısında aldığı galibiyet dışında tüm maçlarında fark yiyerek yenildi. İki takımında oldukça kabarık bir sakat listesi mevcut. Fakat listedeki isimlerin önemini karşılaştırdığımızda Lions için işler çok daha vahim bir hal alıyor. Sene başında büyüm ümitlerle draft edilen QB M.Stafford ile takımın en önemli yıldızı WR C.Johnson bu maçta büyük ihtimalle oynamayacaklar. Packers tarafında da önemli eksikler var fakat playoff umutları için maçı kazanmak zorunda olan Packers’ın rahat bir galibiyet alacağını düşünüyorum.

Green Bay yıldızlarından yoksun rakibini rahat yenecektir. (GB -10,5)

Tampa Bay Buccaneers (1-9) at Atlanta Falcons (5-5)

2NFC South rakibi bu iki takım bu sezon ilk defa karşı karşıya gelecek. Tampa geçen haftaya oldukça etkili oynayarak girdi. Özellikle geriden gelip kazanılan Packers maçı belki de sezonun en sürpriz sonuçlarından biri oldu. Daha sonra Dolphins karşısında az bir fark ile maçı kaybeden Bucs geçen hafta ligin iki yenilgisiz takımından birine karşı fazla etkili olamadı ve farklı yenildi.

Diğer tarafta Falcons için işler hiç iyi gitmiyor. Son 5 maçta alınan 4 malubiyet playoff umutlarını oldukça sıkıntıya sokmuş durumda. Tüm bu aksiliklere ek olarak RB M.Turner’ın da sakatlanması Falcons’un işini iyice zora sokuyor. Bu haftaki rakipleri Falcons’daki kötü gidişe bir dur demesini sağlayacak zayıflıkta. Falcons bu sezon evinde oynadığı tüm maçları açılan handikapı alarak kazandı. Rakip Tampa Bay ise bu sezon deplasmanda jhiç maç kazanamadı. Bu haftada evinde etkili oynayan rakiplerine karşı işleri çok zor.

Evinde yenilgisiz Atlanta Falcons zayıf rakibini farklı yenecektir. (ATL -11,5) 

Seattle Seahawks (3-7) at St. Louis Rams (1-9)

3Bu iki takım arasında oynanan son 5 maçı Seahawks handikap kapatarak kazanmayı başardı. Bu sezon aralarında oynanan ilk maçta Seahawks’ın 28-0’lık bir galibiyeti vardı. Bu maçta neden bu kadar ufak bir handikap hesaplandığını anlamak benim için biraz zor oldu. En büyük sebep kuşkusuz bu sezon Seahawks’ın deplasmanda hiç galip gelememesi. Fakat bundan önce deplasmanda oynadığı takımların (MIN, ARI, DAL, IND, SF) gücü Rams ile kıyas kabul etmez. Ayrıca bu sezon Rams’in de evinde galibiyeti bulunmuyor. Üstelik QB M.Bulger 1 ay kadar sahalardan uzak kalacakken bu maçta Seahawks’ı tercih etmemek amatörlük olur diye düşünüyorum.

Seattle zayıf rakibini yenecek güçte. (SEA -3)

 

New England Patriots (7-3) at New Orleans Saints (10-0)

5Saints’in 10 maçlık galibiyet serisinin bu maç sona ereceğini düşünüyorum. Patriots Colts karşısında aldığı komik yenilginin acısını Jets’ten çıkardı. Fakat ben Patriots’un bu maça yine ekstaradan motive olacağını düşünüyorum. İlk sebep; kıran kırana süren playoff home-field-advantage yarışında Patriots, Bengals ve Chargers’ın gerisinde gözüküyor. Bu iki takımdan da daha iyi bir takım olan Patriots’ın AFC’de Colts ile birlikte home-field-advantage’ı elde etme şansı oldukça yüksek. Bu yolda her maçı kazanmaları gerek. İkinci sebep; deplasmanda Colts karşısında tüm maçı domine edip yanlış oyun seçimi ile maçı kaybeden Patriots bir diğer yenilgisiz takım karşısında gücünü ispatlamak isteyecektir.

Saints ise görkemli galibiyet serisinin perde arkasında aslında iyi sonuçlar almadı. Son 4 hafta zayıf rakiplere karşı oynamasına rağmen 3 maçta açılan handikapa karşı başarılı olamadı. Şimdiye kadar sağlam bir AFC takımı ile karşılaşmamış Saints’i bu pazartesi oldukça zor bir sınav bekliyor.

Patriots Saints’e bu sezonki ilk mağlubiyetini tattıracaktır. (NE +3)

NFLTR tahmin yüzdesi

1. Hafta: D: 3 Y: 2
2. Hafta: D: 2 Y: 3
3. Hafta: D: 4 Y: 2
4. Hafta: D: 6 Y: 1
5. Hafta: D: 4 Y: 5
6. Hafta: D: 3 Y: 2
7. Hafta: D: 3 Y: 2
8. Hafta: D: 2 Y: 2
9. Hafta: D: 2 Y: 4
10.Hafta: D: 2 Y: 3
11.Hafta: D: 12 y:3*

Toplam D: 31 Y: 26 = 54,39%

11.Hafta’da tüm maçlara analiz olmadan tahmin yapılmıştır.