Saha kenarında oluşan kargaşa dolayısıyla Atlanta Falcons koçu Mike Smith lig tarafından 15 bin dolar para cezasına çarptırılırken Washington Redskins cornerback’i DeAngelo Hall ceza almadığı Perşembe günü lig kaynakları tarafından doğrulandı.

Pazar günü Atlanta’da maçta yaşanan olay dolayısıyla Redskins safety’si LaRon Landry ($7,500), defensive tackle’ı Albert Haynesworth ($5,000) ve Falcons spor performansı müdürü Jeff Fish ($2,500) de ayrıca NFL tarafından ceza aldı.

Perşembe günü para cezası aldığını teyit eden Smith, ne kadar ceza aldığını açıklamaktan kaçındı.

“Bu sabah NFL’den bir yazı geldi.” diyen Smith, “Tekrar belirteyim, ben her zaman oyuncularımı kollayacağım ve onlara iyi bakacağım.” diyerek devam etti.

Olay Pazar günü Landry’nin sahanın Atlanta tarafındaki kenarında Falcons oyunkurucusu Matt Ryan’a geç vurmasıyla başladı. Landry ve Ryan hızlıca kalkıp kendi huddle’larına yönelirken Hall olayın ortasına atlayarak bir anda etrafını Falcons oyuncuları, Smith ve Fish tarafından sarılmış buldu.

Hall Smith’in kendisine küfrettiğini ve Fish’in kargaşada kendisine yumruk atmaya çalıştığını söyledi ama video görüntülerinde itişmelerin arasında yumruk atıldığı gözükmüyor. Olayları yatıştırmak ve oyuncuları ayırmak için çaba gösterdiğini savunan Smith görüntülerde Ryan’a yapılan geç darbeye ve Hall’un olaya dahil olmasına çok sinirlendiği anlaşılabiliyor.