Tom Brady Peyton Manning’e karşı. Birbirini gerçekten sevmeyen iki takım. NFL’deki başarılı takımlardan ikisi. Colts New England’ın art arda normal sezon galibiyet rekorunu yakalamaya çalışıyor. Bu karşılaşmayı kim izlemeyecek ki? Patriots’ın galibiyeti tekrar AFC’ye hakim oldukları mesajını gönderecektir.

Kısaca
» Son buluşma: Geçtiğimiz sezonun 9. haftasında Peyton Manning 254 yard ve iki touchdown pası atarak Colts’u Patriots karşısında 18-15 galibiyete taşıyan isim oldu.

» Seriler: Indianapolis son 5 maçın 4’ünü kazandı ama playoffları da kapsayan genel seride ciddi bir şekilde geride (44-28)

» Geçen hafta: Süre biterken Kris Brown’ın kaçırdığı field goal Colts’un uzatmalara kalmamasını ve Texans’a karşı 20-17 galip gelmesini sağladı. Patriots ise Dolphins’i savuşturarak 27-17 skorla galibiyeti elde etti.

Takip etmeniz gereken…
Hangi oyun kurucu daha iyi oynuyor: Son on yılın en başarılı iki oyunkurucusunun ön planda olduğu günümüzün belki en iyi rekabetinde Tom Brady’nin tartışılamaz liderliği var. Ama ilk 6 buluşmalarında Manning’i yenme başarısını gösteren Brady, o zamandan beri ancak 1-3’lük seri elde edebildi. İki oyunkurucu da şu anda formda ve bu karşılaşma çok heyecanlı geçecektir.

Bill Belichick’in oyun planı: Tony Dungy’nin denklemden çıkmasıyla Belichick artık çaylak koç Jim Caldwell’e karşı mücadele edecek. Indianapolis savunmanın arkalarında bazı sakatlıklarla sıkıntılı olduğundan Belichick şüphesiz bundan faydalanmaya bakacaktır. Caldwell’ın cevabı ne olacaktır?

Dwight Freeney’nin etkisi: Pro Bowl defensive end’i 2009 yılında ortalığı kasıp kavuruyor. Bu sezon her maçta en az bir sack’i olan Freeney rakip oyunkuruculara da sürekli bir baskı uyguluyor. Freeney bu hafta bir çaylağın karşısında oynama fırsatını elde edebilir (New England’da Sebastian Vollmer sakatlığı dolayısıyla oynayamayan Matt Light’ın yerine iyi bir çizgi sergiliyor) ve maç boyunca Brady’yi gözleyeceğinden emin olabilirsiniz.

Biliyor muydunuz?

Brady art arda üç maçtır 300 yardın üstünde past atıyor… Patriots RB’i Laurence Maroney art arda üç maçtır birer koşu TD’u yapıyor… Indianapolis art arda 17 normal sezon maçı kazanarak Patriots’ın 21 maçlık rekoruna yaklaştı… Manning bu sezon attığı 222 başarılı pasla NFL’de bu kalemde liderliğini sürdürüyor.