ASHBURN, Va. (AP) – Geçirdiği beyin sarsıntısının Washington Redskins running back’i Clinton Portis’i Pazar günü oynanacak maçtan uzak tutacak olması Denver Broncos’la karşılaşmak için hazırlıklarını sürdüren koç Jim Zorn ve takımının çok sayıda sakatlık sorunundan biri.

Pazar günü Atlanta karşısında alınan 31-17 skorlu yenilginin ilk çeyreğinde kask kaska bir darbe sonucu sakatlanan Portis bu hafta bazı testlere tabii tutuldu ve Perşembe günü antreman tesislerinde değildi.

“Clinton’u dinlenebilmesi için evde tuttuk,” diyen Zorn “Bu doktorların kararıydı” diyerel sözlerini bitirdi.

Kendi standartlarına göre bu sezon hayal kırıklığı yaşatan Portis’in sadece 494 koşu yard’ı var. Yıldız oyuncu en son 2006 senesinde el ve omuz sakatlıkları dolayısıyla sezonu erken kapattığında maç kaçırmıştı.

Portis’in sakatlığı Ladell Betts’in oynayabilecek durumda olduğu taktirde 2006 yılından beri ilk defa birinci hücum ile sahaya çıkmasın anlamına geliyor. Zorn her ne kadar maçta oynayabilecek olmasını beklediğini söylese de yedek oyuncu burkulmuş bileğini iyileştirmeye çalışıyor ve o da Perşembe günü antremana çıkmadı.