Yeryüzünde bir maçı bu şekilde kaybedebilecek yegane takım New York Jets’dir. Bir takım düşünün ki QB’si 35’de 20 pas atmış, 265 yarda top sürüp 3 TD yapmış. Bir RB düşünün 102 yarda koşmuş, bir savunma düşünün 6 sack yapıp karşı takıma sadece toplam 104 yarda yaptırmış.

Bu takımlardan ilkinin adı New York Jets değil ise bu takım o maçı kazanır.

Yok bu takım Jets ise diğer takım 1 değil 2 kere kickoffu geri getirerek sayı yapar, bir de üzerine bir fumble geri getirip sayı yapar.

Bu takım Jets ise yaptığı TD sonrası başarılı bir 2 puanlık extra sayısı olmayan bir “illegal motion” cezası ile sayılmaz ve son anda maçı uzatmalara götüremez.

Bu takım Jets ise son anlarda 4&7 da 16 yardalık bir mucize pası yapar ama 1&Goal’da tıkanır.

Bu maç nasıl yorumlanır bilmiyorum. Dolphins neredeyse sahayı görmedi bile. Hücum takımlarının tek doğru dürüst atağı oldu, ki onda da çalınmayan bir fumble atağın kesilmesini önledi. Maçın geri kalanında Jets, Dolphins’i sahanın her yerinde domine etti. Wildcat’ten 15 yarda yaptı Dolphins. Henne toplam 112 yarda pas verdi ama yaklaşık 50 yardası sackler ile geri alındı. Bu maçın 28-7 civarı bitmesi gerekirken 2 tane yapılamayan tackle ve bir fumble ile maç 30-25’e geldi.

Çaylak bir koç ve çaylak bir QB ile superbowl beklenmemesi gerektiğini biliyorduk ama sene başında en azından Jets’in kaybetme kültürünün değiştiğini geçen seneki gibi 13-0’lık Tenessee’yi ve New England’ı deplasmanda yenip o zamanlar felaket kötü oynayan Denver’a evinde yenilmek gibi aptalca işlere imza atmayacağını düşünüyorduk.

Daha doğrusu umuyorduk.

Ama hayatta herşey değişir, Jets değişmez.

Kendinize gareziniz yoksa bu takımı tutmayın. Sevdiklerinize de tutturmayın.