Geçtiğimiz hafta içi Rex Ryan basın toplantısına şöyle başlamıştı:

“Basın toplantımıza olağan olduğu üzere sakatlık raporu ile başlıyoruz. Manning – Out, Freeney – Out, Mathis – Out, Clark and all those other guys are out.”

Noel Baba Rex Ryan’ı hakikaten çok seviyor olmalı ki maçın ortasında Jim Caldwell’in vücudunu ele geçirerek Ryan’ın isteklerini birer birer yerine getirdi. İşin şakası bir yana Colts’un daha önce de yaptığı Playoff’lara girmeden önce 1-2 maç as oyuncuları dinlendirme duruşunu devam ettirdi. Bu uygulamanın aslında koçlardan çok Colts’un Genel Müdürü Bill Polian’dan kaynaklandığı yazılıyor medyada. Basın Polian’ın 98 playofflarına girerken hiçbir önemi olmayan son maçta o zamanlar savunmanın bel kemiği olan Cornelius Bennett’in sakatlanması ve Colts savunmasının ilk playoff maçında Bennett’in eksikliğini hissederek elenince o tarihten sonra hep temkinli davrandı Colts.

Maça gelince; beklendiği gibi maç Manning ile Jets savunmasının arasında geçti ilk yarı. Fena da direnmedi Jets savunması NFL’in en iyi oyuncusu karşısında. Top sürmesine engel olamasalar da sayı yapmalarına engel oldular yerinde ve zamanında durdurarak Colts’u. Colts’un planının ilk aşaması olan maçı ilk yarıda kopararak asları dinlendirme yapılamadı. Buna bir de ikinci yarının başında Brad Smith’in Jets’in tarihindeki en uzun oyunu yaparak 106 yardalık bir kickoff koşusu bir anda Jets’i 10-9 öne geçirince Colts eminim kendi kendilerine “ne oluyoruz yahu oynadık oynadık adamlar önde” demişlerdir. Manning’in daha sonra maçta son serisi olacağını gördüğümüz atağında Colts bir TD yapıp 15-10’a geldikten sonra yedekleri oyuna aldı ve gerisini de Jets halletti. Maçın bundan sonrası için pek de anlatılacak bir şey olmadı.

Bu arada açıklanan Pro-Bowl kadrolarına Jets’ten 3 kişi seçildi. Bunlar Darrelle Revis, Nick Mangold ve Alan Faneca. Faneca her ne kadar hala vasatın üzerinde bir Guard olsa da özellikle pas block’larında çok açık verebiliyor. Onun 9. kez Pro-Bowl’a seçiminin geçmişten gelen ünü nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Ama Revis ve Mangold pozisyonlarında NFL’in en iyileri ve sonuna kadar hak ediyorlar orada olmayı.

Bu hafta sonu Jets, Bengals ile karşılaşacak. Normalde bu maçı kaybetmesi lazım bizim “same ol jets”in. Ama Bengals’ın da bu hafta oynayacak hiçbir şeyi kalmadığı için maça yedeklerle çıkması bekleniyor. İşin enteresan tarafı bir sonraki hafta %99 Jets Cincinati ile wild card maçı yapacak.

Herkese sağlıklı ve mutlu bir yeni yıl dilerim.