NFL’de 16 haftaya yenilgisiz giren Indianapolis Colts’un head koçu Jim Caldwell, New York Jets maçında verdiği kararlarla takımına ilk mağlubiyetini aldırırken taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı
Jim Caldwell haftalardır sezonu yenilgisiz kapatmanın takımı için ikinci hedef olduğunu söylüyordu. Pazar günü ise bu sözünde ciddi olduğunu gösterdi.

Yaptığı 14 maçını da galip tamamlayan Colts, New York Jets deplasmanında üçüncü çeyrekte 5 sayı öndeyken, çaylak head koç takımın yıldız oyun kurucusu Peyton Manning’i kenara alarak hücumu çaylak Curtis Painter’a emanet etti. Ardından Jets arka arkaya 19 sayı yaparken, Colts buna cevap dahi veremedi ve 2009’daki ilk mağlubiyetini aldı.

Caldwell’in bu hamlesi her ne kadar sürpriz olmasa da MVP etiketli oyun kurucusunu fark fazla açılmadan ve de üçüncü çeyreğin ortasında oyundan alması tepkilere sebep oldu.

Mükemmel bir sezon geçiren Colts böylece, 1972’de Miami Dolphins’in ve 2007’de New England’ın sezonu yenilgisiz kapatma rekoruna ortak olamayıp, hayranlarını üzmüş oldu.

Colts bu hafta Buffalo Bills ile karşılaşacak. Ligin son haftasında, Playoff’u garantileyen Colts’un ilk 11 oyuncularını dinlendirip dinlendirmeyeceği ise büyük merak konusu.