BRISTOL, Conn. (AP) – NFL’de 12.Hafta’da oynanan ve New Orleans Saints’in namaglupluk unvanını sürdürdüğü New England Patriots – New Orleans Saints maçı NFL tarihinde kablolu yayında en çok izlenen ikinci maç olarak tarihe geçti.

New Orleans Saints’in 38 -17 kazanarak 11 – 0’lık dereceye ulaştığı ESPN’de yayınlanan “Pazartesi Akşamı Football’u” maçı 21.4 milyon kişi tarafından izlenerek bu sezon 5 Ekim’de oynanan ve 21.8 milyon kişi tarafından izlenen Packers – Vikings maçının ardından NFL tarihinin en çok ikinci maçı oldu.

Hatırlanacağı üzere 5 Ekim’deki Packers – Viking maçı efsane oyun kurucu Brett Favre’ın 16 yıl formasını giydiği Packers karşısına, Packers’ın en büyük rakiplerinden Vikings formasıyla çıktığı ilk maç olmuştu.

Patriots – Saints maçı 15.0 reyting oranına ulaşırken Vikings – Packers maçı 15.3 reyting oranıyla 30 yıllık yayın tarihinin en çok reyting alan müsabakası olmuştu.

NFL tarihinin en çok izlenen iki maçının 2009 sezonunda olması ise NFL’e olan ilginin giderek arttığının bir göstergesi olarak nitelendiriliyor.