Cincinnati Bengals wide receiver’ı Chad Ochocinco NFL’in en son verdiği para cezasını daha fazla yapması için bir meydan okuma olarak gördü.

Pazar günü Detroit Lions’a karşı 23-13 galibiyetle sonuçlanan karşılaşmadaki touchdown’undan sonra oyuncu bölgesinde kısa bir süreliğine kepenek tarzı bir üst ile sombrero giyen Ochocinco’ya NFL yönetimi 30 bin dolar ceza kesti. Bu rakam sezonun önceki haftalarında bir hakeme rüşvet veriyormuş gibi yaptığında aldığı cezadan 10 bin dolar daha fazla.

Ochocinco Çarşamba günü yaptığı açıklamada miktarın niye bu kadar arttığı konusunda emin olmadığını söyledi.

Bu sezon cezaları ödemek için 100 bin doları bir kenara koyduğunu söyleyen Ochocinco “Sorun değil. Onlar arttırmaya devam etsin, ben de kutlamaların dozunu arttıracağım.” diye devam etti.

Kariyerinin önceki yıllarında Ochocinco kutlamaları için sık sık ceza alıyordu. En çok akılda kalan kutlamarı arasında step dansı yapmak, topa suni solunum yapmak ve end-zone pylon’unu golf sopası olarak kullanmak vardı. Yıldız oyuncu bir keresinde ise saha kenarında sahte bir Hall of Fame ceketi giymişti.

Receiver’lar birbirlerini kutlamalarıyla üstelemeye çalışmaya başlayınca lig yönetimi müdahale ederek sahada kutlama için bir nesne kullanmak veya takım arkadaşlarınla önceden planlanmış bir kutlama yapmayı yasakladı.