Super Bowl’a adını yazdıran ilk takım iki sezon öncesi yine Miami’de şampiyon olan Indianapolis Colts oldu. Dört defa ile ligin en çok MVP olan oyuncusu olan Peyton Manning’in üç touchdown pası attığı mücadele Colts 11 sayı geriden geldiği maçı 30 – 17 kazanarak AFC şampiyonu oldu.

Colts, tarihinde dördüncü defa Super Bowl’da oynamaya hak kazanırken şimdi yine şanslı bir Super Bowl için Miami’ye gidiyor. Daha önce 3 defa daha Super Bowl’da boy gösteren Colts, bunların hepsini Miami’de oynamış ve ikisini kazanmıştı.

Normal sezonda Colts’a ilk mağlubiyetini tattıran ve maç öncesi iddialı açıklamalar yapan Jets’in maçın başında öne geçmesiyle ilgili olarak konuşan Colts’un yıldız oyun kurucusu Peyton Manning, “Maçtan önce Jets’e karşı oynarken sakin kalmamız gerektiğini söylemiştik. Bunun dört periyotluk bir maç olduğunun bilincindeydik.” dedi.

Colts, playofflarda sürprizlerin ekibi Jets’i eleyerek  Super Bowl’a adını yazarken maçın en dikkat çekici ismi 11 defa top yakalayan ve takımına 153 yard kazandırarak kariyerinin en iyi performanslarından birini sergileyen ismi Pieere Garcon oldu. Ailesi halen Haiti’de yaşayan Garcon’ın takımı Super Bowl’a yükselmeyi kutlarken dalgalandırdığı Haiti bayrağıyla orada yaşan ailesini, arkadaşlarını ve depremzedeleri onurlandırması maça damgasını vuran noktalardan biriydi.

Sezon boyunca geriye düştüğü maçları sonradan kazanmasıyla dikkat çeken Colts’da linebacker Gary Brackett, “Daha önce de buralardan geçtik. Bu sezon 7 defa geriden gelip maç kazanmıştık. Maçın başında biraz sarsıldık ama toparlanıp geri gelmesini bildik.” dedi.

Öte yandan Peyton Manning maçı 337 yard pas atarak tamamlayarak kariyerine yeni bir rekor eklemeyi başardı. Manning yedi playoff maçı üst üste 300 yard ve üstü pas atan ilk NFL oyuncusu oldu. Daha önce bu alanda zirveyi Kurt Warner ve Joe Montana paylaşıyordu.

Maçı tribünden izleyen Manning ailesinden Peyton Manning’in küçük kardeşi New York Giants’ın oyun kurucu Eli Manning’in Peyton’ın attığı touchdown paslarındaki sevinci ise görülmeye değerdi.

Super Bowl’da New Orleans Saints ile karşılaşacak olan Colts’da Peyton Manning’in babası New Orleans Saints’in eski oyun kurucularından Archie Manning maç sonrası Super Bowl’da 11 sene formasını giydiği Saints’i mi yoksa oğlunun takımı Colts’u mu sorusuna “Yüzde yüz Colts’u destekleyeceğim buna kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Yazan: Haber Servisi