Beş yıl önce Katrina kasırgası sonrasında oynayacağı bir şehir kalmayan ve geleceği belirsiz olan Saints, tarihindeki ilk Super Bowl karşılaşmasına çıkmaya hak kazandı. Drew Brees’in önderliğindeki Saints, Brett Favre ve Adrian Peterson’ın sürüklediği Minnesota Vikings’i 31 – 28 yenerek, birkaç yıl önce kimsenin bekleyemeyeceği bir başarıya imza atmış oldu.

Maçtan sonra açıklamalar yapan Saints head koçu Sean Payton, “Bu galibiyet şehirdeki herkes içindi.” dedi. Katrina kasırgası sonrası yaşananlara dikkat çeken Payton, “Bu stadın çimlerinde kocaman delikler oluşmuştu ve her yeri sırılsıklam olmuştu ama artık bunlar geride kaldı. Bu galibiyeti tüm New Orleans şehrine adıyorum.” diye sözlerine devam etti.

Normal süresi 28 – 28 berabere sonuçlanan maçta uzatmalarda para atışını kazanan Saints’in hücuma başlaması 4 dakika 45 saniye sonra ligde ikinci senesini geçiren kicker Hartley’nin alan golüyle 31 – 28 Saints lehine sonlanırken maç sonrası takımının kahramanı olan Hartley “Ben sadece takımımın Miami’ye gitmesine yardımcı oldum. Görevimi yerine getirdim.” dedi.

Super Bowl’da Indianapolis Colts ile karşılaşacak olan Saints’de safety Darren Sharper, “Brett Favre bizim için hazırlık oldu şimdi karşımızda Peyton Manning ile bir mücadele olacak.” dedi. Super Bowl’da favori gösterilen Colts karşısında takımını galibiyete taşımaya çalışacak olan yıldız oyun kurucu Drew Brees, “Bu benim çok uzun süredir beklediğim bir andı ve şunu söyleyebilirim ki bu sezonki işimiz henüz bitmiş değil.” dedi.

Öte yandan Vikings cephesinde Brett Favre maç boyunca aldığı darbelere ve üçüncü periyotta sol ayağını sakatlamasına rağmen mücadeleden yılmaması dikkat çekti. Ancak maç boyunca çok top kaybı yapan Vikings’de Favre’ın maçın son dakikasında attığı interception maçın uzatmaya gitmesine sebep olarak Vikings’i adeta yıktı ve Vikings’in 33 yıllık tarihinde ilk defa Super Bowl’u kazanma şansını aldı götürdü.

Maç sonrası açıklamalar yapan 40 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, Favre, “Kendimi daha iyi hissettiğim zamanlar olmuştu. Çok fiziksel bir mücadele oldu. Sahada çok çarpışma oldu. Bunları kazanabilseydik çok daha iyi hissedecektik.” dedi.

Misssisippi’de bir Saints taraftarı olarak büyüyen Favre, “Super Bowl’da NFC’yi temsil etmek isterdim ama Saints koçu Sean Payton’a sene başında konuştuğumuzda, eğer Super Bowl’a giden biz olmazsak umarım siz olursunuz demiştim.” dedi.

Tartışmalı kararlara sahne olan maçta üç touchdown yapan Vikings running back’i Adrian Peterson ise “Maçı ellerimizle verdik. Çok fazla top kaybı yaptık beni en çok üzen de bu.” Dedi.

New Orleans Saints 7 Şubat 2010’da TSİ 01.30’da Miami’de NFL Şampiyonluğu için Indianapolis Colts ile karşılaşacak.

Yazan: Haber Servisi