Clemson Tigers’ın eski All-American yıldızı, Chicago Bears’ın defensive end Gaines Adams, 26 yaşında geçirdiği kalp krizi sebebiyle pazartesi günü hayata gözlerini yumdu.

Adams ailesinin Greenwood’daki evinde kalp krizi geçirdikten yaklaşık bir saat sonra, kaldırıldığı Self Regional Hastanesinde yaşamını yitirdi. NFL kariyerinde geçirdiği üç sezonun ikisini Tampa Bay Buccaneers forması altında tamamlayan Adams, bu sezon Tampa Bay formasıyla 8 maça çıktıktan sonra Chicago Bears’a transfer olmuş ve Bears forması altında 10 maçta forma giymişti.

Tampa Bay’deki koçluk görevini sürdüren Adams’ın eski koçu Raheem Morris, Adams ile ilgili olarak “Gaines tam bir takım oyuncusuydu ve tanıştığı herkesin üzerinde pozitif bir etki bırakırdı.” Dedi

2007 NFL Draftı’nın ilk tur dördüncü sırasından büyük beklentilerle Buccaneers tarafından seçilen Adams, bu beklentileri karşılayamazken bu sezon Ekim ayında Chicago Bears’a 2010 NFL Draftı’nda ikinci turda seçim hakkı karşılığı takas olmuş ancak sezonu sadece bir sack ile tamamlayarak sevenleri hayal kırıklığına uğratmıştı.

Eski takım arkadaşı Adams ile ilgili olarak konuşan Tampa Bay’in yıldız cornerback’i Ronde Barber, “Gaines çok mütevazı bir çocuktu ve gitmesi için daha çok erkendi.” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Tampa Bay’e geldiğinden beri Gaines Adams’ı adeta kanatları altına alan ve onunla sürekli ilgilenen Buccaneers’ın defensive tackle’ı Chris Hovan ise “Ben onu küçük kardeşim olarak görüyordum ve onu daima bu şekilde hatırlayacağım. Şuanda ölümü bana gerçek dışı gibi geliyor.” dedi.

NFL kariyerinin aksine başarılı bir NCAA kariyeri olan Gaines Adams, Clemson taraftarlarının gönlünde, 2006 yılında Wake Forest ile yaptıkları maç sırasında bir field goal’ü engelleyerek touchdown yapmasıyla taht kurmuştu.

Yazan: Haber Servisi