Pittsburgh Steelers’ın yıldız oyun kurucusu Ben Roethlisberger, sezonun sonlarına doğru baş gösteren sağ omzundaki sakatlıktan dolayı Pro Bowl’da forma giyme şansını geri çevirdi.

Roethlisberger, AFC karmasına seçilen sezonun en iyi geri dönüşünü yapan oyuncusu seçilen ancak maçta oynamayacak olan New England Patriots’lı Tom Brady’nin yerine oynaması düşünülen ilk alternatif idi.

Ben Roethlisberger’in Pro Bowl’da oynamayacağını bildirmesi üzerine gözler Houston Texans forması altında başarılı bir sezon geçiren tecrübeli oyun kurucu Matt Schaub’a çevrildi. Eğer bir aksilik olmazsa Schaub, Pro Bowl maçında AFC karmasında, bu sezon 4.defa MVP ödülünü kazanan Peyton Manning’in yedekliğini üstlenecek.

Roethlisberger’in pas attığı omzundaki sakatlığı 3 Ocak’da, Steelers’ın son maçı olan Miami Dolphins maçında oluşmuştu ancak daha sonra koç Mike Tomlin, Roethlisberger’in sakatlığının geçmesi için herhangi bir medikal prosedürün uygulanmasına gerek kalmayacağını belirtmişti.

Pittsburgh Steelers ile birlikte iki defa Super Bowl’u kazanan Roethlisberger bu sezon 4,328 yard pas atarak tamamlamıştı. Bu kategoride kariyerinin en yüksek rakamına ulaşan Roethlisberger 26 touchdown pası ve 12 interception atıp 2 koşu touchdown’ı yapmıştı.

Takımını bu sezon playoffa taşıyamayan Roethlisberger’in bile 100.5 olan QB rating ile MVP Peyton Manning’in 99.9’luk QB rating’ini geçmesi ise Peyton Manning’in MVP ödülünü alması konusunda tartışmalara yol açmıştı.

Yazan: Haber Servisi